Hlavní obsah

Na Czech Open v Čeladné bude startovat zřejmě 17 českých golfistů

ČELADNÁ

Na startu golfového turnaje Czech Open bude zřejmě rekordní počet sedmnácti českých hráčů. Vyplývá to z údajů na oficiálním webu European Tour, do jejíž série beskydská soutěž patří. Nově se podle zveřejněných údajů na start postaví i Viktor Skale a Petr Nič, pořadatelé ale jejich účast ještě oficiálně nepotvrdili.

Foto: Mike Blake

Španělský golfista Miguel Ángel Jimenéz bude hlavní hvězdou golfového turnaje Czech Open v Čeladné.

Článek

Již dříve byla známa jména nejlepších domácích profesionálů i amatérů, kteří si účast vybojovali na základě výsledků a žebříčků. Po víkendu mezi ně přibyl i Ondřej Lieser coby druhý nejlepší český hráč konečného pořadí mezinárodního mistrovství země, další dostanou možnost poměřit se s evropskou špičkou na základě pozvání od pořadatele.

Dnes na seznamu účastníků přibyli jako poslední profesionálové Skale a Nič. "O jmenovité startovní listině se ale ještě jedná," uvedl mluvčí turnaje Vít Koďousek. Podrobnosti podle něj pořadatelé oznámí v úterý.

Pokud bude start obou nakonec potvrzen, bude česká účast na turnaji rekordní. V obou předchozích ročnících startovalo šestnáct domácích hráčů.

Na seznamu českých účastníků nyní podle www.europeantour.com figurují amatéři Šimon Zach, Jiří Korda jun., Ondřej Lieser, Vojtěch Dostál a Oliver Vaidiš a profesionálové Marek Nový, Stanislav Matuš, Lukáš Tintěra, Martin Příhoda, Rudolf Nechanický, Petr Zima, Filip Mrůzek, Lukáš Lizánek, Petr Gál, Jakub Svoboda, Viktor Skale a Petr Nič.

Turnaj se bude hrát od čtvrtka do neděle, jeho hlavní hvězdou bude opět Španěl Miguel Ángel Jiménez. Podle posledních informací naopak nebude startovat Angličan Simon Dyson, který vyhrál nedávné Irish Open a loni patřil mezi hlavní oblíbence diváků. O víkendu sice absolvoval PGA Championship, ale podle zpráv ze zámoří se sebezapřením, protože z evropského turnaje si přivezl zranění.

Reklama

Související témata: