Hlavní obsah

Na majoru The Open se po prvním kole dělí o vedení trojice hráčů

Trojice golfistů se po prvním kole dělí o vedení na posledním majoru sezony The Open. S bilancí pěti ran pod par figurují na hřišti Royal Liverpool v Hoylake v čele Tommy Fleetwood, jenž živí naděje fanoušků na prvního anglického vítěze turnaje po 31 letech, Emiliano Grillo z Argentiny a nečekaně i dvaadvacetiletý jihoafrický amatér Christo Lamprecht, který hraje na majoru poprvé v kariéře.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Angličan Tommy Fleetwood v Hoylake.

Článek

Fleetwood může navázat na Nicka Falda, který v roce 1992 získal slavný Klaretový džbán na hřišti v Muirfieldu. Na anglické půdě naposledy triumfoval v The Open domácí golfista v roce 1969, kdy na Royal Lytham & St Annes trofej vybojoval Tony Jacklin.

Vedoucí trio má náskok jedné rány před Antoinem Roznerem z Francie, Španělem Adriánem Otaeguim a Američanem Brianem Harmanem. Favorit bookmakerů a druhý hráč světového žebříčku Rory McIlroy ze Severního Irska figuruje v paru na děleném 32. místě. Světová jednička Američan Scottie Scheffler je se skóre -1 na 19. pozici.

Obhájci titulu Cameronu Smithovi se úvodní kolo nevydařilo. Australan, který loni triumfoval v St. Andrews a získal svůj první titul z turnajů velké čtyřky, zahrál ránu nad par a s 72 údery se dělí o 48. pozici.

Nejstarší golfový turnaj na světě se letos hraje o rekordní prémie. Vítěz inkasuje tři miliony dolarů (asi 66 milionů korun) z dotace 16,5 milionu. Smith loni inkasoval 2,5 milionu dolarů.

The Open Championship, golfový turnaj kategorie major v Hoylake (par 71, dotace 16,5 milionu dolarů) - po 1. kole:
1. am. Lamprecht (JAR), Fleetwood (Angl.), Grillo (Arg.) všichni 66
4. Rozner (Fr.), Otaegui (Šp.), Harman všichni 67
7. Cink, Clark, Homa (všichni USA), Norén (Švéd.), Šarma (Indie), Stewart (Skot.) všichni 68

Reklama

Související témata: