Hlavní obsah

Nejsem nepřítel golfu, tvrdí venezuelský diktátor

Pod dojmem senzačního vítězství, kterého v neděli dosáhl Jhonattan Vegas na PGA Tour jako první Venezuelan v historii, obrátil diktátor Hugo Chávez svou rétoriku. Venezuelský prezident najednou tvrdí, že není nepřítelem golfu a že Vegas je pýchou sportu své země.

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez (vpravo) si oblíbil i formuli 1. Na snímku s nováčkem v seriálu Pastorem Maldonadem.

Článek

"Jsem šťastný. Gratulujme Jhonattanu Vegasovi. Porazil gringa (Američany). A je černý, stejně jako Barack Obama. Nejsem nepřítelem golfu. Nejsem nepřítelem žádého sportu."

To jsou Chávezovy pozoruhodné výroky, jak je v typickém stylu levicového vůdce citovala agentura Reuters poté, co Jhonattan Vegas v neděli vyhrál Bob Hope Classic v Kalifornii.

Chávez přitom v minulosti veřejně prohlašoval, že golf je buržoazní sport, že ho provozují líní lidé a nechal zavřít několik golfových hřišť v zemi, včetně toho, na němž působil Vegasův otec.

Nyní stejný Chávez, který považuje kapitalismus a USA ze své největší nepřátele, v televizním projevu gratuloval Vegasovi k heroickému výkonu...

"V minulosti jsem kritizoval pouze to, že v Caracasu (hlavním městě Venezuely) jsou zbohatlíci, kteří vlastní golfová hřiště v sousedství upadajících sídlišť," prohlásil Chávez, který přitom navrhoval, aby namísto hřišť vyrostla kukuřičná pole a domy pro chudé.

Aby toho nebylo málo, Chávez nyní také tvrdil, že v dětství rovněž hrál golf.

Reklama

Související témata: