Hlavní obsah

Největší sportovní krádež v dějinách! Fanoušek připravil hvězdu skoro o pět miliónů

Sportovní svět je v šoku a golfová superhvězda Rory McIlroy jakbysmet. O lepší umístění a tím i 155 000 liber, tedy více než čtyři a půl miliónu korun, jej na slavném British Open nejspíš připravil fanoušek. Ten chtěl mít parádní památku na turnaj, a tak sbalil po jedné nepovedené ráně míček známého hráče. Ten pak nedosáhl na třetí místo a přišel o slušný balík.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Golfista Rory McIlroy a jeho reakce během slavného British Open. A to ještě hvězda netušila, proč přišla o třetí místo.

Článek

Na British Open se hraje o milióny i velkou slávu. Každá rána může mít hodnotu pokladu a své o tom i Rory McIlroy ze Severního Irska. Když v posledním kole slavného turnaje pokazil ránu, která skončila mezi fanoušky, věděl, že si zadělal na hodně drahý průšvih. A protože se míček nenašel, následovala penalizace pro osmadvacetiletého hráče. Teď ale vyšlo najevo, že k ničemu podobnému nemuselo dojít!

Míček totiž podle všeho sbalil jeden z fanoušků, aby si odnesl domů cennou relikvii. Když mezi diváky doletí rána, pátrá po míčku dav lidí. Jeden z hledačů byl úspěšný a ač se to může zdát neuvěřitelné, povedlo se mu míček nepozorovaně strčit do kapsy. Utajit se mu ale tuhle „sportovní krádež století" tak úplně nepovedlo.

Jeden z diváků totiž možná nechtěně natočil počínání lapky na video. Nejspíš si kameraman chtěl zvěčnit slavného hráče, jak přichází, a povedlo se mu zachytit senzační „čórku". Chlapík v šortkách se na videu sklání a po chvíli strká míček do kapsy. „Ten kluk našel míček," říká kameraman kamarádovi. „To je hrozný, on mu to neřekl," dodává vzápětí.

McIlroy skončil nakonec čtvrtý a odnesl si odměnu 365 000 liber, jenže za bronz by bral o 155 000 liber více, což je v přepočtu více než čtyři a půl miliónu korun. A to je pro obyčejné smrtelníky hodně drahá legrace. „Bylo skvělé sledovat, jak se Rory zlepšuje. Ale ten tajemný člověk změnil sportovní dějiny," dodal.

Reklama

Související témata: