Hlavní obsah

Nový vládce golfu Westwood varuje: Neodepisujte Woodse!

LONDÝN

Golfový svět má nového vládce. Američan Tiger Woods opustil trůn, uprázdněné místo zabral Angličan Lee Westwood. Ten už v patnácti letech řekl matce, že se stane světovou jedničkou. Na splnění „úkolu“ pracoval dvaadvacet let, v pondělí sesadil 37letý Angličan po rekordních 281 týdnech fenomenálního Tigera, který prožil vůbec nejhorší ročník v kariéře.

Foto: Mike Blake, Reuters

Anglický golfista Lee Westwood

Článek

Už nyní ale varuje, že s Woodsem je třeba i nadále počítat. „To, co jsem se v golfu naučil, je, že by nikdo neměl nikdy Tigera odepisovat,“ řekl Westwood s tím, že si ale svou současnou vládu nad golfem užívá. „Jsou to úžasné okamžiky. Zabralo to hodně času vyškrábat se až na vrchol, ale stálo to za to. Každý se mě teď bude snažit sestřelit, protože jsem na místě, kam by chtěl každý, ale nepřemýšlím o tom, kdo by to mohl být,“ doplnil anglický golfista.

Trůn předal Woods do dobrých rukou. Lee John Westwood je jedním z mála golfistů, kteří vyhráli turnaj na všech důležitých kontinentech. A zejména pak v Evropě a USA, na nejcennějších Tour. Westwood loni vyhrál evropský Race to Dubai, byl členem úspěšných rydercupových týmů, mezi roky 1198 a 2001 strávil přes 180 týdnů v první desítce světových golfistů a znovu se do ní vrátil předloni.

S golfem začal Westwood poměrně pozdě, až ve třinácti letech s polovičním setem od prarodičů. Ovšem Lee byl jinak velký sportovec, hrál ragby, kriket i fotbal. První amatérský turnaj vyhrál Westwood v sedmnácti, ve dvaceti přestoupil k profesionálům. Na první profesionální titul čekal tři roky, pak už počet úspěchů rychle narůstal. Celkem vyhrál Westwood 20 evropských turnajů, vedle PGA Tour uspěl i v Africe, Asii a Austrálii.

Letos si sezónu užíval od začátku do konce. Zahájil ji skvělým druhým místem na prestižním dubnovém Masters, týden před US Open vyhrál druhý turnaj PGA Tour St. Jude Classic, na dalším majoru, domácím Brittish Open skončil druhý. Vyrovnanost na vrcholných turnajích roku a loňský triumf na evropské tour, to vše ho vyneslo na čelo světového žebříčku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články