Hlavní obsah

Players vede v polovině Westwood

Lee Westwood vede s náskokem jedné rány Players, kde Tiger Woods, Phil Mickelson i Alex Čejka ztrácejí devět úderů. Cutem -2 prošlo 70 hráčů.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický golfista Lee Westwood

Článek

Cut na Players se v pátek odpoledne neustále pohyboval mezi -1 a -2. Když dal John Merrick nakonec výjimečné birdie na poslední jamce díky patu ze čtyř metrů, znamenalo to definitivu cutu -2, což poslalo domů patnáct háčů se skóre o úder vyšším (mj. obhájce titulu Henrik Stenson, Ian Poulter, Vijay Singh, Camilo Villegas, Angel Cabrera, Paul Casey, Stewart Cink nebo David Toms).

A další známá jména, která skončila pod čarou o víc než jednu ránu? Els, Harrington, Ogilvy, McIlroy, Fowler nebo Jay Haas, v 56 nejstarší účastník turnaje.

Westwood (úvodní foto) zahrál ve druhém kole jeden ze čtyř výsledků 65 (-7) i s bogey na osmnácté jamce, své deváté v kole. Druhou devítku, svou první za kolo, zahrál ve vyrovnaném rekordu turnaje 30 ran (-6) Ryan Moore, ale na té druhé měl dvě double bogey a celkově si zapsal 70.

O ránu za Westwoodem jsou Francesco Molinari (dopoledne 65 bez bogey a historicky první hráč, který v jednom kole na TPC Sawgrass zasáhl všechny greeny v regulaci), Ryuji Imada (dopoledne 66 bez bogey) a Heath Slocum (odpoledne 66 bez bogey, což vzhledem k zvednuvšímu se větru znamenalo zřejmě nejkvalitnější výsledek dne).

Na 4. místě je s -9 Lucas Glover, který hrál také 65 s eaglem na 16. jamce a na pátý pokus zde poprvé prošel cutem.

Výsledek -3 u Woodse (71), Mickelsona (71) i Čejky (72) znamená dělené 46. místo. Mezi čtyři birdie od 12. do 16. jamky Woods vložil double bogey na čtrnáctce po silném hooku do vody. Mickelson obešel první devítku v paru a na druhé zahrál dvě birdie a jedno bogey. Čejky už byl na -6, jenže pak vyrobil bogey na třech z pěti posledních jamek.

Reklama

Související témata: