Hlavní obsah

Poslední akci PGA Tour ovládlo duo English, Kuchar

PGA Tour je pro rok 2013 definitivně minulostí. Posledními šampióny série se letos stali Matt Kuchar s Harrisem Englishem, kteří ovládli turnaj dvojic Franklin Templeton Shootout. Na Floridě se během tří kol spíše exhibiční akce dostali na souhrnné skóre -34 a o sedm ran za sebou nechali Retiefa Goosena s Freddiem Jacobsonem, kteří skončili druzí.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Golfista Matt Kuchar

Článek

Kuchar s Englishem dominovali turnaji od jeho začátku a v každém ze tří kol si připsali nejlepší výsledek dne. V pátek to bylo osm, v sobotu dvanáct a v neděli dokonce čtrnáct ran pod par hřiště. Díky tomu se zapsali do historie turnaje, nikdo ho nikdy nezahrál na 54 jamek lépe.

Co se týče výše náskoku na druhé místo, pak americké duo vyrovnalo historický zápis Curtise Strangeho s Markem O'Mearou, kteří o sedm ran zvítězili v prvním ročníku akce v roce 1989.

"Byl to zábavný týden. Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších akcí roku. Přeji si, abychom hráli více týmových soutěží. Chápu, že během sezóny je to těžké, ale takto namíchané formáty hry s parťákem po boku... Je to prostě fajn," nechal se slyšet Kuchar.

Ten si stejně jako English, který ve startovním poli nahradil zraněného Brandta Snedekera, připsal na své konto 385 000 dolarů. "Je to hodně odpočinková akce. A bylo opravdu báječné být její součástí," pochvaloval si English.

Ten společně s Kucharem nedal ostatním jedenácti dvojicím šanci. Potvrdil to i Jacobson: "Bylo to neskutečné, skoro exhibice. Hráli tak dobře, že s tím nešlo nic dělat."

Reklama