Hlavní obsah

Růžičková a Nový se stali nejlepšími golfisty ČR

PRAHA

Vítězi ankety Český golfista roku 2008 se stali Kateřina Růžičková a Marek Nový, hráči Golf Klubu Čechie. Sedmnáctiletá Růžičková obhájila loňský triumf, Nový se stal pomyslným králem českého amatérského golfu poprvé.

Článek

Nejlepším profesionálem se stal Pavel Nič senior, trenér české nejúspěšnější profesionálky Zuzany Mašínové. V žebříčku finančních odměn jsou ale nejvýše právě Mašínová, která v tomto roce získala na prémiích 977.150 korun, a Petr Skopový z GC Sokolov, který vyhrál celkem 571.297 korun.

Zásluhou Mašínové bude mít Česká republika v příštím roce poprvé v historii zastoupení na ženském profesionálním okruhu Ladies European Tour. Osmadvacetiletá hráčka si účast zajistila vítězstvím v SAS Masters Tour ve Skandinávii.

Vítězi české amatérské Tour, nejvýznamnější domácí série turnajů, se stali Marie Šebestová a Jan Mergl.

Ceny nejlepším dnes předali bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová a prezident České golfové federace Milan Veselý. Ten si při vyhlašování pochvaloval, jaký pokrok udělal golf v tuzemsku v posledních letech.

"Byli jsme tím posledním sportem v kategorizaci sportů ČSTV. Před rokem 1990 za námi bylo jen psí spřežení. Nyní jsme již v první desítce, takže důvod ke spokojenosti tady rozhodně je," řekl Veselý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.