Hlavní obsah

Skot Montgomerie poosmé kraloval evropskému golfovému žebříčku

Díky formě z druhé poloviny sezóny se už poosmé v kariéře stal nejlepším golfistou evropského okruhu Skot Colin Montgomerie. S výdělkem téměř 2,8 miliónu eur kraloval žebříčku, který je rozhodující pro nominaci evropského výběru na prestižní Ryder Cup.

Článek

V letech 1993-1999 neznal žebříček evropských golfistů jiného vítěze než Montgomerieho. Dvaačtyřicetiletý hráč se ale poté odmlčel, především kvůli rozvodu. Během letošní sezony se dokonce nevešel na startovní listinu Masters, ale vše si vynahradil v závěru roku.

Druhý Michael Campbell z Nového Zélandu na něj ve finančním pořadí, které dnes vedení soutěže zveřejnilo na oficiální internetové stránce, ztratil téměř 300 tisíc eur. Vítěz letošního US Open měl před posledním turnajem evropské Tour ještě teoretickou šanci na prvenství, ale skotský hráč si třetím místem svou pozici pohlídal.

"V roce 1999 bylo moje vítězství v evropském žebříčku bráno jako samozřejmost, letos to však bylo úplně jiné. Získat osmý triumf bylo velmi těžké. Když jsem vyhrával v devadesátých letech, tak tehdy špičkoví hráči nebyli úplně ve formě," řekl novinářům Montgomerie. "Letos ale hráli nejlepší golfisté na tour skvěle, takže si osmého vítězství moc vážím," dodal.

Reklama

Související témata: