Hlavní obsah

Skvělý Woods. Zahrál 10 birdie, žádné bogey a v Thousand Oaks vede

Thousand Oaks

Momentálně první hráč světa se podle všeho rozhodl zakončit rok tak, jak se na golfového krále sluší. Tiger Woods na turnaji Northwestern Mutual World Challenge, který sám v Kalifornii pořádá, zahrál ve druhém kole díky deseti birdie deset ran pod par hřiště a s průběžným skóre -11 vede o dvě rány před krajanem Zachem Johnsonem.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na 18. jamce turnaje v Sherwood Country Club.

Článek

Johnson vedl po kole prvním a ani v pátek nezahrál v Sherwood Country Clubu, kde se turnaj letos naposledy koná, špatně. Ani jednou nezaváhal a díky čtyřem birdie se posunul na devět ran pod par hřiště. Jenže na fantastického Woodse to stačit nemohlo.

První hráč světa upsal ránu hned na prvních dvou jamkách konečný počet deseti birdie rozdělil rovnoměrně do obou devítek. Pět jich zapsal do skórkarty na té první, dalších pět jich přidal v druhé polovině kola. Do birdie přitom puttoval na všech osmnácti jamkách druhého kola!

„Dnes to bylo dobré," usmál se po svém galapředstavení Woods, který hrál po boku Graema McDowella. Ten měl pro Woodsův výkon jasné označení. „Byla to golfová klinika," řekl.

„Už po prvním švihu během rozcvičení jsem ucítil, že to bude dobré. Snažil jsem si ten pocit udržet během celého zbytku dne a to se mi podařilo. Nakonec jsem trefil opravdu hodně dobrých ran," pochvaloval si vedoucí muž turnaje.

Stále není hotovo, ví Woods

Bylo to po desáté v kariéře, co Woods nastřílel turnajové skóre 62. Šestkrát poté slavil i celkové vítězství. „Ještě nás čekají dvě kola," řekl s vědomím, že stále nemá vyhráno.

„Neskutečné, co zde dnes Tiger předvedl. Byl to neuvěřitelný golf. Je mi trochu líto Graema McDowella, který zahrál sice pět ran pod par, ale musel si připadat, jako když hraje dvě nebo tři rány nad par," prohlásil prozatím třetí Matt Kuchar, který ztrácí rány tři.

McDowell je po dobrém kole čtvrtý, jeho ztráta už je ale výraznější - šest ran. Trochu však popřel Kucharova slova, která byla samozřejmě myšlena v nadsázce. „Užil jsem si to. Je báječné vidět takový golf. Trefil každý střed fairwaye. Měl to absolutně pod kontrolou," řekl McDowell.

Reklama