Hlavní obsah

Spilková v generálce na Beroun skončila čtvrtá na Epson Tour v Ann Arbor

Česká golfová jednička Klára Spilková skončila čtvrtá na turnaji Epson Tour v Ann Arbour a poprvé v sezoně vybojovala v nižší americké sérii umístění v desítce. Ve finále tříkolové soutěže zahrála 68 ran, přičemž žádná soupeřka nezaznamenala lepší výsledek, a vrátila se do první desítky pořadí. Za dělené čtvrté místo získala s převahou největší letošní odměnu 11.019 dolarů.

Foto: twitter:@spilkovaklara, Twitter

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

Se skóre -5 zaostala Spilková o pět ran za vítěznou Finkou Kiirou Riihijärviovou. Předčily ji ještě dlouho vedoucí Thajka Pavarisa Yoktuanová (-8) a o jedinou ránu amatérka Ashley Lauová z Malajsie.

Sedmadvacetiletá Spilková na Epson Tour usiluje o návrat na elitní okruh LPGA, který hrála tři roky, ale po loňské sezoně neobhájila účastnickou kartu a v prosinci neuspěla ani v kvalifikaci. Jejím dosavadním maximem v sérii bylo květnové 15. místo v Longwoodu na Floridě. Po turnaji v Ann Arbour dorazí nejlepší česká profesionálka do Česka, kde ji v příštím týdnu čeká akce elitního evropského okruhu Ladies European Tour v Berouně.

Reklama