Hlavní obsah

Tiger slaví. Je mu 38 a zase porazil sportovní hvězdy

Tiger Woods oslavil v pondělí osmatřicáté narozeniny. A v souvislosti s tímto životním jubileem se okamžitě vynořily již tolikrát omílané spekulace, zda se světové jedničce podaří překonat rekord Jacka Nicklause v počtu vítězství na majorech. Důvod je prostý. Má čtrnáct majorů, k vyrovnání Nicklause mu chybí čtyři tituly a v historii dokázali po osmatřicátých narozeninách vyhrát jen dva muži.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na 18. jamce turnaje v Sherwood Country Club.

Článek

Bude Tiger tím třetím? A kdože jsou ti zmínění dva? Ben Hogan, který vyhrál v 38 a více letech pět titulů z majorů, a samozřejmě Nicklaus – ten posbíral čtyři grandslamové trofeje.

Podle mínění mnohých, včetně Nicklause a samotného Woodse, má Tiger před sebou poslední dekádu na vrcholu. V příštích deseti letech se tak musí činit, aby na nejbližších čtyřiceti majorech stáhl Nicklausův náskok a případně ho překonal. Když si ale vybavíte dlouhé Tigerovo sucho na majorech, které už trvá více než pět let a které nezlomil ani při poslední báječné sezóně, je vám jasné, že to bude obtížný úkol.

Tyto počty se Tigerovi nejspíš nezamlouvají, nicméně jiná čísla si musí náramně užívat. Třeba ta, podle nichž letos vydělal ze všech sportovců nejvíc. V seznamu sportovních pracháčů za sebou letos nechal mnohá jiná hvězdná jména – Rogera Federera, LeBrona Jamese, Kobeho Bryanta či Davida Beckhama. Podle každoročního odhadu časopisu Forbes vydělal 78 miliónů dolarů, což zahrnuje výdělky na hřišti, startovné z turnajů i příjmy z reklam.

Pokud by se počítaly jen výhry na turnajích, vydělal Tiger za celou kariéru na PGA Tour jen stěží uvěřitelných 109 504 139 dolarů. O Tigerově suverenitě svědčí to, že druhý Phil Mickelson ztrácí přes 36 miliónů dolarů.

Reklama