Hlavní obsah

Tiger Woods trénoval s Kobrou Kamtem

První trénink na hřišti Bethpage Black před obhajobou titulu na US Open neabsolvoval Tiger Woods sám, ale hrál golf ve společnosti Kobry.

Foto: John Sommers II, Reuters

Jihoafrický golfista James Kamte, přezdívaný Kobra

Článek

Tuto přezdívku má 26letý Jihoafričan James Kamte, pro něhož to bude na US Open debut při major turnaji. Hráč černé barvy pleti se před dvěma týdny podíval poprvé do Spojených států. Před turnajem Memorial si s ním tréninkové kolo zahráli Jack Nicklaus a Ernie Els a nyní se u New Yorku dočkal na devíti jamkách společnosti Tigera Woodse.

„Nejprve jsem byl nervózní a s Tigerem nechtěl hrát, ale pak jsem si řekl, že takovou šanci přece nemůžu odmítnout,“ pravil Kamte, který se ke golfu dostal jako klubový caddie. Svůj první turnaj, kde mu účast zaplatit jeho klient, vyhrál k překvapení všech i sebe samého o osmnácti ran!

Přezdívka Kobra pochází z doby, kdy byl Kamte fotbalovým útočníkem. Loni jako první Jihoafričan černé pleti po více než dvaceti letech získal kartu na European Tour a při Dubai Desert Classic se poprvé potkal s Woodsem. Třikrát vyhrál na jihoafrické Sunshine Tour a letos poprvé i na Asian Tour. Při nedávném americkém debutu na Memorialu neprošel cutem, ale poté se po 36jamkách kvalifikace dostal na US Open.

Jako poctu svým idolům má Kamte v bagu hole s covery tygra a lva (Els). „Snad jednou přijde také čas kobry,“ věří Jihoafričan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.