Hlavní obsah

Třináctiletý Klein se na golfovém Czech Open dělí o osmé místo

Třináctiletý golfista Louis Klein se v polovině Czech Open v Berouně dělí o osmé místo. Po dvou kolech má skóre čtyři rány pod par a ztrácí čtyři údery na první příčku. V čele jsou osmnáctiletý David Tomi a Maďar Bence Bertényi.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Český golfista Louis Klein v akci během turnaje Czech Open, který je součástí seriálu Czech PGA Tour.

Článek

Klein, který se příští týden představí na turnaji elitního evropského okruhu Czech Masters na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu, se dnes oproti prvnímu kolu zlepšil o šest ran. "Včera jsem ztratil hodně puttů, proto jsem vyměnil nový putter za starý a bylo to lepší. I tak jsem nějaké kratší putty nedal, ale proměnil i pár dlouhých," uvedl český talent v tiskové zprávě.

Tomi se blýskl v druhém kole výkonem 62 ran a zaostal jen o dva údery za rekordem berounského hřiště, který drží Aleš Kořínek. Ten překvapivě neprošel cutem. Tomi dnes zahrál osm birdie a na závěrečné osmnáctce eagle.

"Neudělal jsem žádnou chybu, jen jsem skóroval. Všechno to vypadalo hrozně jednoduše. Přitom rozdíl v mé hře proti prvnímu kolu nebyli nijak velký. Jen jsem nedělal chyby," řekl Tomi. Oproti čtvrtku se zlepšil o deset ran.

Na třetím místě figuruje další domácí amatér Timotej Formánek se skóre -9.

Reklama

Související témata: