Hlavní obsah

Veterán Watson dál vládne golfovému British Open

TURNBERRY

Devětapadesátiletý americký golfista Tom Watson je stále nejblíže vítězství na prestižním British Open. Osminásobnému šampiónovi z turnajů kategorie major se zatím daří vypořádat s velkými poryvy větru, které 138. ročník na hřišti ve skotském Turnberry provázejí. Před posledním kolem se udrželo pouze sedm hráčů pod normou hřiště.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Americký golfista Tom Watson se raduje po 3. kole British Open

Článek

Watson svou klidnou hrou postavil na hlavu předpovědi expertů a míří k druhé výhře na zdejším hřišti. Poprvé se radoval před 32 lety ve slavném souboji s Jackem Nicklausem, jenže tehdy byl na vrcholu své kariéry, zatímco nyní už téměř deset let může startovat na turnaji veteránů. "Cítím se stále dobře a mám dobrý pocit ze své hry. A kdo ví, co se může v neděli stát? Zpočátku jsem se, kdoví proč, cítil trochu nervózní, ale pak se uklidnil a na výsledku to bylo znát," řekl Watson.

Přestože opět udivoval svojí hrou desetitisíce diváků v areálu, mezi pouhou pětici hráčů, kteří zvládli třetí kolo pod normu hřiště, se nedostal. Na hřišti s parem 70 mu ale stačilo zahrát o jednu ránu více a má náskok jednoho úderu před svými pronásledovateli, mezi kterými se dařilo nejvíce australskému hráči Mathew Gogginovi. O ránu pozadu je také Angličan Ross Fischer.

Goggin se prý na neděli moc těší. Po třetím kole zavzpomínal, jak šel s Watsonem ve dvojici ve třetím kole na British Open před šesti lety, a byl to pro něj prý neuvěřitelný zážitek. "Už tehdy jsem přemýšlel, jak je možné být tak dobrý v takovém věku," vysekl poklonu soupeři a přál si, aby sám zopakoval v neděli dnešní výkon. "Na závěrečných deseti jamkách mi vycházelo takřka všechno," radoval se.

V nečekaně vyrovnaném výkonu pokračuje i John Daly, který je před nedělním finále na děleném třináctém místě s výsledkem pět nad par. Podle dosavadního vývoje může zasáhnout do boje o konečné vítězství nejméně pětadvacet hráčů.

British Open, golfový turnaj kategorie major v Turnberry (par 70) - po 3. kole:
1. T. Watson (USA) 206 (65+70+71), 2. Goggin (Austr.) 207 (66+72+69) a Fisher 207 (69+68+70), 4. Westwood (oba Angl.) 208 (68+70+70) a Goosen (JAR) 208 (67+70+71), 6. Furyk 209 (67+72+70) a Cink (oba USA) 209 (66+72+71).

Reklama

Související témata: