Hlavní obsah

Golfistům na Czech Masters vládne díky rekordu hřiště Fin Välimäki

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finský golfista Sami Välimäki vede díky vyrovnanému rekordu hřiště turnaj Czech Masters patřící do evropské série DP World Tour. V resortu Albatross ve Vysokém Újezdu se pětadvacetiletý hráč blýskl devíti birdie, zahrál 63 ran a vede s náskokem dvou úderů před pěticí soupeřů. Z domácích hráčů je na tom nejlépe současná česká jednička Jiří Zuska, který se při skóre -1 dělí o 72. místo a drží šanci na postup do finálových kol.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Český golfista Louis Klein v akci. (ilustrační foto)

Článek

Välimäki v horkém počasí skóroval na prvních pěti jamkách, další čtyři birdie předvedl na druhé devítce. S 63 údery vyrovnal rekord hřiště, který vloni stanovil Gavin Green z Malajsie.

Zuska zaznamenal tři birdie a dvě bogey a hřiště obešel se stejným výsledkem jako například hvězdný Angličan Luke Donald, bývalá světová jednička a současný kapitán evropského rydercupového týmu. Stejně tak 71 úderů zahráli rovněž obhájce loňského prvenství Němec Maximilian Kieffer či bývalí vítězové British Open Ital Francesco Molinari a Pádraig Harrington s Shanem Lowrym z Irska.

„Moc mi to tam dneska nepadalo. Šance určitě byly, na první devítce jsem jich měl dost, ale bohužel jsem je nevyužil. S tím se ale nedá nic moc dělat. Takové dny občas jsou a doufám, že zítra to bude lepší,“ citoval Zusku server golfextra.cz

Nikdo jiný z osmičky domácích golfistů nepokořil par hřiště (72). O jeden úder zaostal za normou Šimon Zach, ale stačí mu to jen na dělené 118. místo.

Golfový turnaj Czech Masters evropské série DP World Tour ve Vysokém Újezd na Berounsku (par 72, dotace 2 miliony eur)
po 1. kole:
1. Välimäki (Fin.) 63
2. Hisacune (Jap.), Schmitt (Něm.), Björk (Švéd.), Höjgaard (Dán.) a Clements (Angl.) 65
72. Zuska 71
118. Zach 73
132. Klein (am.), Kořínek a Tomi (am.) 74
146. Cafourek a Mrůzek 76
151. Hejlek (am.) 77

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.