Hlavní obsah

Házenkáři Karviné vyhráli třetí finále v Plzni a v sobotu mohou slavit titul

Aktualizováno

Házenkáři Karviné vyhráli třetí a opět dramatické finále v Plzni 27:26 a v sobotu doma mohou slavit třináctý titul, kterým by rozšířili rekordní českou sbírku. Dnešní duel rozhodl Dominik Solák dvě sekundy před koncem. Domácí, kteří usilují o obhajobu loňského zlata, po celý zápas neustále dotahovali ztrátu. Série na tři výhry pokračuje v hale Baníku v sobotu od 16 hodin.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Daniel Bláha z Plzně, Václav Franc z Karviné (archivní snímek)

Článek

Oba finalisté se utkávají o titul pošesté za sebou. Mistrovský Talent tým vyhrál první finále o pět gólů, ve druhém v závěru promarnil náskok a podlehl po sedmimetrových hodech. Hrdinou koncovky byl dnes opět Solák, jenž nastupuje s poraněným nosem. Výhru strhl na karvinskou stranu dvě sekundy před koncem. Plzeň se chvíli radovala z vyrovnání, jenže střela Milana Škvařila prošla do sítě už po vypršení času.

Karviná tak zvládla třetí boj o titul, do něhož dnes vstoupila impozantně vedením 5:1. V poločase měla k dobru minimální možný náskok a ten nakonec uhájila. „Bylo to vypjaté, což ve finále bývá, se šťastným koncem pro nás. Jedeme do Karviné s mečbolem a doufám, že to urveme,“ řekl s šesti góly nejlepší karvinský střelec Matěj Nantl České televizi.

Pokud by se Plzni podařilo v sobotu sérii vyrovnat, rozhodlo by se o házenkářském mistrovi ve středu. „Celý druhý poločas jsme dotahovali, v závěru jsme se naposledy nadechli, bohužel to nevyšlo,“ litoval Škvařil. „Prohráli jsme takhle druhý zápas. Doufám, že to v Karviné zvládneme,“ doplnil.

Baník usiluje o double, Český pohár vybojoval na začátku března.

Finále play off házenkářské extraligy mužů – 3. zápas:
Plzeň–Karviná 26:27 (13:14)
Nejvíce branek: Kosteski 6, Škvařil 4, Melich, Bláha a Douda po 3 – Nantl 6, Patzel 5, Solák 5/2. Stav série: 1:2.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.