Hlavní obsah

Trenérský debutant Sklenák táhne Kopřivnici k medailím. Kluci si to za tu dřinu zaslouží, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Euforii, jakou už téměř třicet let nepamatují, zažívají v těchto dnech v Kopřivnici. Po čtvrtfinálovém triumfu nad Duklou Praha (3:2 na zápasy) mají tamní házenkáři jistotu, že budou v aktuální sezoně hrát o extraligové medaile. Na tu klub, který v roce 1993 získal mistrovský titul, čeká už devětadvacet let. O postup do finále si Laši zahrají s obhájci titulu z Plzně.

Foto: www.khkoprivnice.cz/Ivan Pilát

Trenér Kopřivnice Tomáš Sklenák

Článek

„Za to, jak celý rok makali, si kluci ten postup zasloužili, “ řekl trenér Kopřivnice Tomáš Sklenák, jenž tým převzal před touto sezonou po konci hráčské kariéry ve Frýdku-Místku. „Nikdy bych si ani nepředstavil, že v prvním roce, co budu trénovat, dokážeme takové věci,“ culil se bývalý reprezentant a hráč Kopřivnice, Frýdku-Místku, německého Eisenachu a Hüttenbergu.

U týmu loni devátého týmu extraligy nahradil Aleše Chrastinu a Kopřivnici okamžitě dovedl na čtvrtou příčku po základní části soutěže. Ve čtvrtfinále jeho tým poměřil síly s pátou pražskou Duklou a o postupu rozhodl až pátý duel na kopřivnické palubovce.

„Musím přiznat, že jsem se toho zápasu trochu obával. Kluci to ale s pomocí vyprodané haly zvládli na jedničku. Divákům děkujeme za to, že nás za výhrou hnali,“ vrátil se Sklenák k dramatickému vyvrcholení čtvrtfinále, které jeho tým vyhrál 32:30 a celou sérii pak 3:2 na zápasy.

Semifinále rozehrají Kopřivnice v sobotu (6. dubna od 10.30 hodin) na plzeňské palubovce. Tamní Talent házenkáři z města tatrovek porazili naposledy ve třetím čtvrtfinále sezony 2020/2021 (28:26). Od té chvíle sedmkrát úřadujícím mistrům podlehli. „My se teď musíme dát hlavně dohromady. To čtvrtfinále nás stálo spoustu sil,“ řekl Sklenák a připomněl, že jeho svěřenci měli na oslavu postupu pouze úterní večer.

„Druhý den ráno museli do práce. I za tohle si kluků nesmírně vážím. Jak to zvládají, jak dřeli na těch třech trénincích po práci vážně na krev. Postup mezi čtyři nejlepší týmy je jejich odměnou,“ zdůraznil 42letý trenér.

Foto: www.khkoprivnice/Ivan Pilát

Kopřivnici do semifinále hnala vyprodaná hala

Dny před bitvou o finále prožívá Sklenák v tělocvičně při tréninku, ale také u monitoru počítače. „Trochu si odpočineme, podíváme se na nějaká videa a do Plzně pojedeme s čistou hlavou. Můžeme jen překvapit, ale budeme se snažit je potrápit a urvat co půjde,“ slíbil.

První semifinálové domácí utkání sehrají Kopřivničtí v tělocvičně Základní školy Emila Zátopka v sobotu 13. dubna (od 15 hodin) a stánek pětinásobného ligového medailisty (zlato v sezoně 1992/1993, stříbro v sezonách 1971/1972, 1985/1986 a 1993/1994, bronz v sezoně 1994/1995) bude pravděpodobně znovu zaplněný do posledního místa.

„Nikdy jsem nezažil, aby hodinu před zápasem byla už skoro zaplněná hala, jak tomu bylo před pátým zápasem s Duklou. S klukama jsme se jen na sebe nevěřícně dívali. Opravdu si toho moc vážíme a doufáme, že takhle naplníme halu i v semifinále. Budeme se snažit o co nejlepší výsledek, ať už konečně nějakou tu medaili urveme,“ zdůraznil pravý křídelník Kopřivnice Jan Hanus.

K zisku medaile, na kterou čekají od sezony 1994/1995, potřebují Kopřivničtí zvládnout buď semifinále s Plzní, nebo následnou sérii o bronz s poraženým z duelu Karviné proti Lovosicím.

Reklama