Hlavní obsah

Celý rok jsme první a je to k ničemu. Strašně to bolí, říkal po kolapsu Poruby kapitán Krenželok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně špatnou sezonu zažívá klubový hokej v Ostravě. Po extraligových Vítkovicích, kterým skončila sezony porážkou v předkole s Hradcem Králové (0:3 na zápasy), se z play off v úvodním kole pakovali i suverénní vítězové základní části první ligy z Poruby. Nestačili na Jihlavu, se kterou prohráli čtvrtfinálovou sérii 1:3 na zápasy.

Foto: RT Torax Poruba

Poruba vypadla ve čtvrtfinále s Jihlavou

Článek

Do play off svěřenci Jiřího Režnara vstoupili domácí porážkou (2:3), a přestože ve druhém zápase na svém ledě dokázali sérii s Jihlavou srovnat (6:3), Dukla v domácím prostředí v Pelhřimově zvládla oba zápasy. Třetí zápas vyhrála 5:1 a postup stvrdila vítězstvím 5:3. Pro ambiciózní Porubu skončilo play off stejně jako v minulé sezoně, kdy vypadli ve čtvrtfinále se Zlínem.

„Přehráli nás, když to řeknu upřímně. Začali to už tím prvním zápasem. Chtěli jsme to urvat, ale nepovedlo se. Musíme sportovně uznat, že nás přehráli,“ soukal ze sebe po rozhodující porážce zkušený útočník Lukáš Krenželok, jenž před touto sezonou přestoupil do Poruby z extraligových Vítkovic.

Poruba už od 48. kola věděla, že základní část Chance ligy vyhraje. Po 52. kolech měla 115 bodů a devět bodů náskok na druhý Vsetín. „A je to k ničemu. Možná nám to, že jsme měli ten náskok a jistotu, ublížilo. Dohrávali jsme to v klidu a najednou jsme museli přepnout na play off a nešlo to. Jihlava hrála parádně. Podali skvělý týmový výkon a my jsme nebyli schopni na to reagovat. Chtěli jsme, ale asi to nejde lusknutím prstů, musí se to chystat celý rok. Byla tady různá prohlášení, ale zaseklo se to hned na začátku. Je to v pr*eli a strašně to bolí,“ narážel v rozhovoru pro klubový web 40letý veterán na extraligové ambice vítěze základní části.

Foto: RT Torax Poruba

Kapitán Poruby Lukáš Krenželok

Hlavní zásluhu na postupu týmu z Vysočiny měl útočník Tomáš Harkabus, který Porubě nastřílel šest gólů. S předkolem proti Slavii už nastřádal v play off jedenáct branek. „Co vystřelil, to mu tam padlo. Z každé střely nám to tam vymetl, to jsem ještě neviděl a to asi rozhodlo,“ upozornil Krenželok.

A také přesilovky. Jihlavané v nich ve čtyřech zápasech skórovali desetkrát. „Už ten domácí zápas leccos naznačil. Pokud chceme jít dál, musíme doma vyhrávat. Po včerejšku to nebylo k nám nakloněné, ale věřil jsem, že to zvládneme. Začali jsme dobře, ale zase udělali jsme fauly a dali jim šanci. A oni toho využili. Dali nám skoro z každé přesilovky gól, přestože jsme si to říkali. Byla to pořád ta samá písnička a najednou je po sérii. Byli jsme celou sezonu první a je to v ho*nu .Jedeme domů a všechno je pryč,“ štvalo porubského kapitána.

Reklama

Související témata: