Hlavní obsah

Cílem je druhé místo, avizuje budějovický trenér Prospal před závěrem základní části

České Budějovice

Zatímco Dukla Jihlava má v čele tabulky první hokejové ligy poměrně velký náskok s vidinou nejvýhodnější pozice pro vstup do play off, na dalších příčkách probíhá boj o druhé místo. Bodové rozdíly mezi třemi aspiranty na tento post jsou minimální, což vnímá i hlavní trenér českobudějovického Motoru, bývalý reprezentační asistent Václav Prospal. „Nechceme spekulovat, ale vyhrávat,“ říká kouč Jihočechů v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Václav Prospal.

Článek

Ve středečním zápase jste zvítězili na ledě předposledního Ústí nad Labem jen 1:0. Jak výsledek berete?

Jako splněnou povinnost. Po nedělním utkání doma jsme chtěli hrát v Ústí lépe. Tak, abychom měli dobrý start a vyjádřili jej i gólově. To se nepovedlo. Zápas byl napínavý až do konce. Bylo by příznivější, kdybychom rozhodli zápas daleko dříve. Netvrdím, že za takového vývoje nás budou soupeři trápit, ale budou mít proti nám energii jako předvedlo Ústí.

V den ústeckého zápasu oslavil budějovický obránce Zdeněk Kutlák 39. narozeniny. A defenziva pod jeho taktovkou uhájila na ledě čisté konto.

Popřáli jsme mu, je to náš kapitán. Je super, že jsme vyhráli zrovna při jeho narozeninách, ale jde o vítězství pro celý tým.

S čím jdete do závěrečné fáze základní části první ligy?

Abychom se dobře připravili na konec sezony. Chtěli bychom střílet více gólů, pak by to bylo pro trenéra i hráče jednodušší. S koncovkou se však potýkáme celou dobu.

Jaký je cíl Motoru České Budějovice před play off?

Všichni vědí, že je ve hře druhé místo. A tahle ambice platí i pro nás, když nikde není napsáno, kolikrát k tomu musí týmy v posledních kolech vyhrát. Díváme se sami na sebe, nechceme spekulovat.

Reklama

Související témata: