Hlavní obsah

Divočina v pražském Edenu! Po záludnosti se rvali úplně všichni

Do konce zbývala necelá vteřina a utkání předposledního kola nadstavby první hokejové ligy mezi domácí Slavií a Přerovem už bylo rozhodnuté (2:4). Přesto útočník Zubrů Radek Číp zcela zbytečně narazil zezadu na mantinel forvarda domácích Tomáše Šmerhu. Ten po úderu hlavou o plexisklo zůstal bezvládně ležet na ledě, načež se v Edenu strhla hromadná bitka, do níž se zapojili snad všichni hráči obou týmů.

Foto: Sport.cz

Zákrok přerovského Čípa na slávistu Šmerhu spustil hromadnou bitku na ledě.

Článek

Hlavní rozhodčí Grech s Jechoutkem i čároví Coubal s Kokrmentem měli plné ruce práce, aby dostali situaci pod kontrolu. Povedlo se jim to až po dvou minutách, kdy zároveň otřesený Šmerha za pomoci slávistického lékaře Tomáše Vyskočila a dvou přivolaných záchranářů zamířil do šatny.

Arbitři nakonec melu na ledě ocenili dohromady 89 trestnými minutami! Číp za záludný faul vyfasoval trest ve hře za napadení. Obránce červenobílých Marek Ryzák, jenž se rozhodl svého zraněného spoluhráče pomstít, obdržel trest na 2+2+10 minut za bitku. Trestem na pět minut a do konce utkání byli za bitku ohodnoceni i slávista Tadeáš Hajda a přerovský Jan Berger.

„Výkon samozřejmě vyvrcholil tím závěrem. To je vše, co bych k tomu řekl," odmítl celou situaci komentovat kouč Slavie Miloš Říha mladší, jenž zároveň působí i jako asistent svého otce u seniorského nároďáku.

Slavia si po sedmé porážce v řadě dál komplikuje boj o přímý postup do čtvrtfinále play off. V sobotu o něj svede přímý souboj s domácími Litoměřicemi a potřebuje získat alespoň bod. Jestli jí k tomu ale pomůže i Šmerha, třetí nejlepší kanonýr celé soutěže, je v tuto chvíli nejasné.

Reklama

Související témata: