Hlavní obsah

Gólman mstitel, box se střídačkou. První finále plné emocí rozhodli vsetínští hráči se zlínskou minulostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva o krále hokejového Valašska, při níž jsou ve hře o prvoligový triumf i místenka do extraligové baráže proti Kladnu, přinesla hned v sobotním prvním utkání nelítostnou řež, při níž plály emoce a došlo i na netradiční pěstní výměny. O vítězství domácího Vsetína 4:3 v prodloužení nakonec rozhodla ale přesilovka za banální zdržování hry, rozdílový gól přitom obstarali dva hráči se zlínskou minulostí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Do ruční výměny názorů se při souboji se Zlínem zapojil i vsetínský gólman Tomáš Vošvrda.

Článek

Už slavnostní vhazování obstaral legendární brankář chytající za oba kluby Roman Čechmánek. I když Vsetín před vyprodaným hledištěm pro 5400 diváků šel brzy do vedení, Berani měli víc ze hry a po několika zahozených šancích přece jen v rozpětí 95sekund druhé části otočili skóre. „Jak Vsetín vytahoval hokejisty hodně dopředu, dařilo se nám dostávat hráče za jejich obranu do brejků," mínil autor první zlínské trefy Petr Kratochvíl.

Postupně se na ledě hodně přiostřovalo, začalo to jemným popichováním, pak už byl každý souboj tvrdší a tvrdší. Napětí gradovalo ve třetí části, kdy se nejprve svou druhou trefou v zápase prosadil nejproduktivnější hráč prvoligového play off Kindl (4+9) a hosté vedli už 3:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Emoce ve Vsetíně plály, Jiří Říha se pral se zlínskou střídačkou.

Vsetín ale za necelých šest minut dvougólovou ztrátu smazal a v 55. minutě zlínský Sedláček v útočném pásmu sestřelil faulem obránce J. Říhu. Do role nečekaného mstitele se ihned obsadil gólman Vošvrda, jenž kvůli tomu opustil domácí brankoviště. Postih ale k velké nelibosti Beranů dopadl jen na Sedláčka, který byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Kdo doplní Kladno v baráži o extraligu? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Dlouhá vsetínská přesilovka však nerozhodné skóre nezměnila. Nervozita rostla na obou stranách a pět vteřin před koncem třetí části došlo k hodně netradiční potyčce. J. Říha na ledě neustál provokace ze střídačky hostů, kteří mu vyčítali, že přifilmoval následky střetu se Sedláčkem.

Ze strany vsetínského beka došlo dokonce na pěsti, takže putoval na trestnou lavici za hrubost. Domácí tak šli do prodloužení v oslabení, ale nepustili v něm soupeře do žádné šance. Zlín pak v 66. minutě musel čelit přesilovce, když Novotný vyhodil puk z obranného pásma, a ještě jím nešťastně zranil jednoho z diváků.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný Jiří Říha ze Vsetína v péči lékařů.

Vsetín sice využil až šestou početní výhodu v zápase, bylo to ale bleskově po patnácti vteřinách, a hlavně to znamenalo konec boje o první bod ve finálové sérii. Zlín nakonec pokořili hráči, kteří tam působili.

Odchovanec Beranů Pavel Klhůfek z přihrávky Ondřeje Němce, který zažil v dresu soupeře loňský sestup u extraligy, rozjásali vsetínský Lapač. „Trochu jsme se trápili v přesilovkách, ale v pravý čas jsme nějakou proměnili. Bude důležité ustát emoce a nenechat se vyprovokovat," líčil autor dvou vsetínských gólů Klhůfek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vsetína se radují z vítězství v prvním finálovém duelu se Zlínem.

„Jak bylo venku dost velké teplo, led měknul a všechny stálo utkání hodně sil. Ale ten vítězný obrat z 1:3 je důležitou injekcí sebevědomí pro pokračování série. Radovat se ale můžeme jen do půlnoci, v neděli nás čeká další šichta," soudil vsetínský útočník Miroslav Holec.

Z trenérů byl rovněž spokojenější ten vsetínský. „To, jak jsme se dokázali zvednout z nepřiznivého stavu do vítězné tečky, je pro nás nejcennější zjištění vedle radosti z vedení v sérii," mínil Jiří Weintritt.

A na straně soupeře pochopitelně zavládlo zklamání. „Škoda, měli jsme zápas už dotáhnout. Při vyrovnanosti obou celků nesmíme pustit z ruky výsledek, kdy máme dva góly k dobru a do konce chybí čtvrt hodiny. V prodloužení jsme měli přesilovku, kterou jsme bohužel nevyužili a následně nabídli stejnou herní situaci domácím, kteří si vedli lépe," mínil asistent zlínského kouče Oldřich Horák.

Reklama