Hlavní obsah

Poruba - Přerov 2:1Stav série 4:0Hokejisté Poruby jsou prvními semifinalisty první ligy

Hokejisté Poruby zdolali ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání první ligy Přerov 2:1 a po vítězství 4:0 na zápasy mají jistou účast v semifinále. Krok od postupu jsou Kladno, Vsetín a Litoměřice. Kladenští Rytíři získali vedení 3:1 na utkání díky výhře na Slavii 4:2. Vsetín zdolal doma Vrchlabí 3:1 a Litoměřice na vlastním ledě porazily Jihlavu 5:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v akci

Článek

Poruba vyhrála i desátý duel pod vedením nového trenéra Karla Suchánka a jeho asistenta Davida Moravce, který mohl oslavit postup v den svých 48. narozenin. Poté, co nahradili Martina Janečka a Marka Pavlačku, zvládli s týmem všechny tři duely na konci základní části, další tři v předkole proti Prostějovu a nyní také všechny proti Přerovu.

První gól v Ostravě dal v 36. minutě střelou od modré čáry Vlastimil Dostálek. V čase 38:16 ale vyrovnal z dorážky obránce Šimon Szathmáry a v 50. minutě rozhodl v přesilové hře Marek Špaček.

Vítěz základní části Kladno další zaváhání nepřipustilo. Po úterní přestřelce, v které po výhře 6:5 v prodloužení uspěla poprvé v sérii Slavia, se v Edenu čekalo na první branku až do 34. minuty. V přesilové hře při vyloučení Radka Jeřábka se dostal k odraženému puku mezi kruhy Antonín Melka a zařídil Kladnu vedení.

Rytíři udeřili 29 sekund před koncem druhé třetiny i podruhé v početní výhodě. Při trestu Davida Šteinera z úhlu neprotlačil puk za Martina Michajlova devětačtyřicetiletý Jaromír Jágr, ale podařilo se to dorážejícímu Nicolasu Hlavovi.

Necelých deset minut před koncem pojistil výsledek v přečíslení Patrik Machač. Brankáři Andreji Košarišťanovi sebral nulu v 52. minutě obránce Lukáš Buchta, za 141 sekund pojistil náskok hostů druhým gólem v utkání Machač. Výsledek ještě korigoval při Jágrově vyloučení Filip Vlček.

Litoměřice po úvodní porážce v sérii uspěly potřetí za sebou. Prohrávaly sice od 15. minuty, kdy doklepl puk do odkryté branky Jakub Illéš, ale za dvě a půl minuty vyrovnal po individuální akci z levého kruhu Patrik Miškář. V polovině utkání otočil stav v přesilové hře obránce Jan Holý, který po 131 sekundách v další početní výhodě upravil i na 3:1.

Náskok Stadionu zvýšil ve 45. minutě Josef Jícha, stav zkorigoval v početní výhodě Tomáš Harkabus, ale poslední slovo měl za domácí Tomáš Urban.

Na Lapači vydržel bezbrankový stav do 37. minuty, kdy se trefil z pozice mezi kruhy vsetínský Daniel Klímek a připsal si třetí branku z posledních dvou duelů. Za 33 sekund ale bylo opět vyrovnáno díky teči Filipa Koffera. V 55. minutě vrátil Valachům vedení v přesilové hře jednačtyřicetiletý Radim Kucharczyk a dvě sekundy před koncem pečetil výsledek v power play Jan Berger.

Série v Kladně, Jihlavě a Vrchlabí pokračují v pátek.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 4. zápasy:
Slavia Praha - Kladno 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Branky: 52. Buchta, 58. F. Vlček - 51. a 54. P. Machač, 34. Melka, 40. Hlava. Rozhodčí: Souček, Zubzanda - Beneš, Štofa. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:2. Bez diváků. Stav série: 1:3.
Litoměřice - Jihlava 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky: 30. a 43. J. Holý, 17. Miškář, 45. Jícha, 57. T. Urban - 15. Illéš, 51. T. Harkabus. Rozhodčí: Wagner, Petružálek - Kotlík, Bohuněk. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. Bez diváků. Stav série: 3:1.
Vsetín - Vrchlabí 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 37. Klímek, 55. Kucharczyk, 60. Berger - 37. Koffer. Rozhodčí: R. Čech, Bejček - J. Novák, Otáhal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 3:1.
Poruba - Přerov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 39. Szathmáry, 50. Marek Špaček - 36. Dostálek. Rozhodčí: J. Doležal, Ondráček - Zídek, O. Polák. Vyloučení: 5:7, navíc Krisl (Přerov) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 4:0.

Reklama