Hlavní obsah

Hokejisté Slavie ladí na sezónu, ale straší je nejistota v klubu

Derby pražských S proběhlo, pro fanoušky těchto klubů vždy něco více, i když šlo o přípravu a v následující sezóně se opět nepotkají. Nebudou hrát proti sobě o body. Hokejisté Sparty hrají extraligu. Slávisté jsou o patro níže, přesto na úterní zápas do Edenu přišlo přes dva tisíce diváků. Domácí prohráli po nájezdech 2:3. Předchozí čtyři zápasy Slavia vyhrála, ale hráči nejsou úplně v klidu. Vědí, že finanční situace v klubu není ideální, stále se řeší. Naskočí do WSM Ligy?

Foto: www.hc-slavia.cz

Hokejistům Slavie se v přípravě daří, ale úplně bez problémů nejsou. Ve vzduchu visí finanční otázka klubu.

Článek

„Věříme, že hrát budeme, ale je to hrozná situace. Někteří z nás jsou hlavou rodiny, musíme živit děti a manželku. Tohle je pro nás fakt strašné. Když jdete na trénink, tak si to nepřipouštíte, ale pak to v hlavě prostě máte. Musíte z něčeho zaplatit hypotéky, leasingy. Je to pro nás složitá situace. V kabině se o tom bavíme snad každý den. Týká se to nás všech. Pevně věřím, že nám vedení sedmého září přijde říct, že je všechno vyřešené," citoval server hokej.cz kapitána Michala Dragouna.

V kancelářích řeší finance, hráči se musí činit na ledě. Největším rozdílem v přípravě porazili slávisté Kladno, když vyhráli jednoznačně 9:1. Zdolali také Karlovy Vary a Litvínov po nájezdech. I když se Spartou nejsou ve stejné soutěži, zápas s tímto soupeřem je stále něco více.

„Fanoušci byli skvělí, chci jim moc poděkovat. Utkání jsem si díky skvělé atmosféře opravdu užíval. Den před zápasem jsem si říkal, že to bude prostě jen normální zápas, akorát s extraligovým týmem. Když jsem ale viděl atmosféru, tak to najednou bylo o něčem jiném," řekl pro klubový web hc-slavia.cz Marek Drtina, který odehrál své první pražské derby.

Ještě loni hrál v Prostějově, teď se postavil proti týmu, který bude chtít bojovat o nejvyšší pozice v extralize. "Sparta na nás vlítla, bylo vidět, že je to extraligový mančaft. Začátek byl jeden velký kolotoč, pak jsme si ale na jejich tempo zvykli a hra se srovnala," dodal Drtina.

Reklama

Související témata: