Hlavní obsah

Hrůza v Benátkách. Sanitka nebyla, pomáhala doktorka z tribuny. To svaz čeká, až někdo zemře?!

Tři body, které si v šestém kole první ligy odvezli z ledu Benátek nad Jizerou, tentokrát vůbec nebyly důležité. Výhru 4:1 hokejistům Prostějova kalí těžké zranění jejich dvaadvacetiletého obránce Petra Krejčího, který necelých sedm minut před koncem základní hrací doby po ráně pukem do hlavy zkolaboval.

Foto: @lhkjestrabi , Facebook

Obránce Prostějova Petr Krejčí.

Článek

Krejčí se po zásahu pukem do hlavy po střele benátského Vojtěcha Jiruše svalil na led. Na pomoc mu ihned přispěchali jeho spoluhráči a rovněž lékař domácích Benátek. Tím to ale haslo. Sanitka se zdravotníky, která má být povinností, totiž na stadionu chyběla.

„Tady se čekalo pětadvacet minut na záchranku, což nechápu. Přijela jen nosítka. V profesionální soutěži to není možné," čílil se po zápase trenér Jestřábů Aleš Totter.

„Domácí argumentovali, že mají nějakou výjimku. Jestli svaz bude dělat podobné výjimky, než někdo zemře na ledě...," pokračoval vytočený Totter.

Situace dokonce došla tak daleko, že hlasatel na stadionu se ptal diváků, jestli na tribunách není přítomen nějaký lékař. Naštěstí byl, takže po více než třech minutách od zásahu pukem dorazila na led i doktorka z publika, která Krejčímu rovněž pomohla.

Po zhruba deseti minutách byl prostějovský zadák naložen na nosítka a za potlesku necelých dvou stovek přítomných fanoušků odvezen z ledu. A Totter po duelu mohl zvěstoval povzbudivé zprávy, že navzdory zkolabování je Krejčí ve stabilizovaném stavu a bude v pořádku.

„Člověk si uvědomí, že je něco více než hokej. Máte svěřence, který každý den pro vás pracuje, a vy vidíte, že se zalyká krví a že je v bezvědomí. Je to hrozné," ošíval se i po zápase kouč Prostějova.

Reklama