Hlavní obsah

Kladno - Jihlava 1:4Stav série 0:2Jihlava podruhé přemohla Kladno na jeho ledě

Aktualizováno

Hokejisté Jihlavy vyhráli i druhý zápas finále play off první hokejové ligy na ledě Kladna, tentokrát 4:1. Dukla udělala další krok směrem k postupu mezi elitu především díky dobře zvládnuté první třetině, po níž vedla 2:0. Třemi body za gól a dvě nahrávky se blýskl Matěj Pekr. Série se nyní přesune do Jihlavy, kde se odehrají ve středu a ve čtvrtek další dvě utkání.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V prvním zápase se radovala Jihlava. Ilustrační foto.

Článek

Sobotním vítězstvím v prodloužení povzbuzení Jihlavští začali lépe a už v páté minutě šli do vedení, když Brízgalu, který dostal přednost před Košarišťanem, prostřelil z kruhu Bukač. Ve 12. minutě pykal Chlubna a v početní výhodě zakončovali nebezpečně Plekanec a po něm Marosz, Žukov si ale s oběma pokusy poradil.

Na začátku 17. minuty chyboval při rozehrávce uvnitř vlastního obranného pásma Jelínek, chybu spoluhráče ale napravil Brízgala, když vychytal Fronka. Jen o chvilku později vypadl domácímu brankáři puk po nepříliš nebezpečném nahození, zmocnil se ho Čachotský, nabil Pekrovi a ten zvýšil. Ještě do přestávky přišly dva velké závary před Žukovem, z nichž ten první vznikl po souhře Jágra s Plekancem, skóre se ale nezměnilo.

Ve druhém dějství domácí hodně přidali, což se odrazilo i na počtu střel mezi tyčky, který pro ně vyzněl drtivým poměrem 25:8. Rytíři se dočkali i snížení, poté co Jelínek zakončením z nulového úhlu nachytal Žukova. Středočeši se pak hnali za vyrovnáním, jenže Jágr zakončil při dorážce z úhlu jen do boční sítě a Račuk nedokázal zblízka překonat Žukova, přestože měl před sebou takřka prázdnou branku.

Pak měli domácí navíc i porci smůly. Ve 39. minutě vypálil Jiránek, Brízgala kotouč vyrazil před sebe přesně do míst, kam se vracel Frye, který si dal nešťastným odrazem vlastní gól. Z téhle rány už se Kladenští nedokázali oklepat. Místo toho ještě přitížil jejich zmaru Havránek, který před polovinou třetího dějství po samostatné akci zaskočil Brízgalu a definitivně zpečetil devátou výhru hráčů Dukly v letošním play off první ligy za sebou.

Finále play off první hokejové Chance ligy - 2. zápas:
Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Š. Jelínek (Kubík) - 5. Bukač (Pekr), 19. Pekr (Čachotský, Strejček), 39. Jiránek (M. Zadražil, Pekr), 50. T. Havránek. Rozhodčí: Zubzanda, Šindel - Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 0:2.
Kladno: Brízgala - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, J. Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, O. Machala - Račuk, M. Filip, Marosz - Hlava, Pitule, Melka - Kubík, P. Machač, Š. Jelínek. Trenér: D. Čermák.
Jihlava: Žukov - D. Kolář, Bukač, Mareš, Dundáček, Bilčík, Strejček - Illéš, Fronk, T. Harkabus - T. Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, M. Zadražil, Jiránek - Vítězslav Brož, P. Čermák, Chlubna. Trenér: Ujčík.

Reklama

Související témata: