Hlavní obsah

Novák: V baráži nebude jasný favorit

České Budějovice

Po dvou letech si hokejisté Českých Budějovic zahrají baráž o postup do extraligy. V ní podle kapitána Motoru Filipa Nováka není jasný favorit. Dodal, že České Budějovice musí opět spoléhat na bojovnost a soudržnost, což je dovedlo až k vítězství v první lize.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejisté Budějovic se radují z výhry a postupu do baráže o extraligu.

Článek

"Jsme rádi, že jsme to zvládli. Ale to, na čem jsme makali, je teprve před námi. Bude to hrozně těžké, když ale budeme ukazovat takovou hru s charakterem, tak bychom mohli něco dokázat," řekl ČTK Novák.

V Českých Budějovicích stále působí řada hokejistů, kteří před dvěma roky baráž zažili. Novák uvedl, že se zatím se spoluhráči k nedávné minulosti nevraceli. "Nebavili jsme se o tom. Každá sezóna i každý tým je jiný a tím pádem to nemá moc cenu rozebírat. Spíš to necháme na naše trenéry, ať nás připraví a náš úkol je makat a plnit to, co máme," řekl mistr světa z roku 2010.

České Budějovice absolvovaly základní část i play off. Ve chvíli, kdy pro dost týmů sezóna končí, Jihočechy čeká její nejdůležitější pasáž. Novák věří, že mužstvu stále zůstalo dost sil. "Dobíjí nás emoce. Naštěstí jsme měli docela hodně času mezi sériemi, abychom si oddechli a pořádně odtrénovali," uvedl.

Baráž zahájí České Budějovice za 10 dní. "Na únavu nesmíme myslet. A navíc ne nadarmo se říká, že když člověk nemůže, tak může ještě dvakrát tolik," uvedl Novák. V úvodu sezóny krátce působil v Pardubicích, které budou jedním ze soupeřů Českých Budějovic v baráži. "Bude to pro mě taková divná situace. Psychika v hokeji dělá hodně moc a na Pardubicích bylo vidět, že je na nich deka. Uvidíme, jak se s tím poperou v baráži," řekl Novák.

Reklama

Související témata: