Hlavní obsah

Nový šéf začal ve Zlíně čistkou. Místo Vlacha přebírá hokejové Berany Miloš Říha mladší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že hokejisté Zlína ukončili v neděli vítězstvím 4:3 v prodloužení v předehrávce 27. kola I. ligy nad Kolínem sérii tří předchozích nezdarů v řadě, skončili u týmu dosavadní hlavní kouč Rostislav Vlach i asistent Juraj Jurík. Mužstva se ujme čtyřicetiletý Miloš Říha mladší, který naposledy vedl v nejvyšší soutěži Plzeň. V realizačním týmu s ním zůstávají Oldřich Horák a Luboš Horčička.

Foto: beranizlin.cz

Miloš Říha mladší přebírá hokejisty Zlína.

Článek

„I přes dvoubodový zisk a zlepšený výkon v utkání s Kolínem jsme se rozhodli pro změnu na postu hlavního trenéra. Mužstvo potřebuje nový impulz. Věřím, že Miloš Říha je tím správným člověkem, který dokáže kabinu probudit a posunout tým na vyšší příčky," uvedl nový šéf zlínského klubu Robert Hamrla.

Berani, kteří se po sestupu z extraligy netajili plány na okamžitý návrat mezi elitu, figurují v prvoligové tabulce s 37 body až na devátém místě. Pozvednout je výš má Miloš Říha mladší, který v minulosti vedl Pardubice a ve druhé nejvyšší soutěži Litoměřice či Slavii. Po boku svého otce byl i asistentem u českého národního mužstva. Od sezony 2021/22 vedl společně s Václavem Baďoučkem v extralize hokejisty Plzně, avšak hned na začátku letošní sezony byli oba od západočeského celku odvoláni.

Reklama