Hlavní obsah

Obrovský náskok jsme přestali řešit, chceme pokaždé vyhrát, říká budějovický obránce Vydarený

České Budějovice

Nedlouho po skončení probíhající hokejové sezony oslaví slovenský obránce René Vydarený 39. narozeniny. A není těžké uhodnout, jaký by si asi přál k nim dodatečný dárek. V dresu Motoru České Budějovice momentálně bojuje o to, aby se Jihočeši z pozice nynějšího lídra první ligy dostali do extraligy. Zvlášť poté, co si přímý postup zajistí vítěz soutěže. „Klub vyvíjí dlouhodobé úsilí, aby se to podařilo," říká Vydarený v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

René Vydarený v dresu Českých Budějovic

Článek

Ještě na jaře roku 2018 jste hrál za Mountfield Hradec Králové v extralize. Neskončil jste v nejvyšší soutěži příliš brzy?

Myslím, že je všechno, jak má být. Tedy v pořádku. Jestli je pro mě extraliga uzavřenou kapitolou, to je příliš těžká otázka. K tomu bych se nerad vyjadřoval.

Zůstaňme u současnosti. Jak se vám zamlouvá budějovický náskok šestatřiceti bodů v čele tabulky první ligy?

Nikdy v kariéře jsem něco takového nezažil. Podobný bodový rozdíl určitě ne. Přestali jsme náskok ale řešit. Je na nás vyvíjen tlak, abychom vyhráli každý zápas. Trenéři se o to snaží. V žádném případě to není tak, že si jedeme někam zahrát.

Patříte k nejzkušenějším hráčům nejen v Motoru, ale v celé soutěži. Usměrňujete mladší kluky, aby jim nynější vítězné tažení nestouplo do hlavy?

Je tady velmi dobrá skupina hráčů s velkou motivací. Není nutné jim třeba něco říkat. O všechno se starají trenéři. Jak jsem naznačil, v klubu působí tlak na výkon a naší snahou je se zlepšovat a připravit se na každý další zápas. A tohle úsilí je snad vidět.

Už loni jste ve své první sezoně v prvoligových Budějovicích po návratu z Hradce Králové zažil baráž o postup. Jak zkušenosti jste načerpal?

Byla to jiná sezona. Tvrdím, že baráž je hrozně neférová pro prvoligové celky. Museli jsme nejprve překonat dvě kola play off, abychom se do baráže vůbec dostali. A dva extraligové týmy do ní šly připravené už dopředu s vědomím, že ji budou hrát. V tom byl největší rozdíl.

Už je jasné, že Motor půjde do prvoligového play off z prvního místa po nadstavbové části. Uvažujete už o závěrečné fázi sezony?

To je ještě daleko. A určitě ani nepřemýšlíme, koho bychom mohli dostat za soupeře ve čtvrtfinále. Vybírat si nikoho nebudeme a ani nemůžeme.

V české extralize jste odehrál takřka na sedm stovek zápasů. Sledujete ji dál?

Zajímá mě veškerý sport. Tak to vnímá asi většina kluků z hokeje. Žijeme nějakým sportem a člověk má přehled. Ale nikomu vyloženě nefandím.

Reklama

Související témata: