Hlavní obsah

Poučili jsme se z baráže a chceme znovu bojovat o postup, říká budějovický trenér Stavjaňa

Litoměřice

Po jarní účasti v baráži o extraligu, kdy jim postup unikl, se hokejisté Motoru České Budějovice pokusí znovu zabojovat o nejvyšší soutěž. Na úvod WSM ligy vyhráli v Litoměřicích 5:2. Trenér Jihočechů Antonín Stavjaňa se postupového úkolu nezříká. „Věřím, že se budeme během sezóny zlepšovat," řekl zkušený kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Antonín Stavjaňa je nyní trenérem Českých Budějovic ve druhé nejvyšší soutěži

Článek

V kádru Motoru došlo během letní přestávky k obměně. Co bylo důvodem?

Po baráži, v níž nám především chyběly body ztracené ze zápasů s následně postupující Jihlavou, jsme částečně zasáhli do složení mužstva. V konfrontaci s dalšími účastníky barážového boje se ukázalo, kde nás tlačí bota. Nějaké změny v určitém cyklu jsou nezbytné. Odchody jsou součástí hokejového života. Hráči se točí v klubech a po zkušenostech z loňska jsme chtěli přivést víc bruslivých typů. Věříme, že všichni, co přišli, budou přínosem.

Dvě jména posil stojí za pozornost - obránce Zdeněk Kutlák a útočník Václav Nedorost.

Určitě by obstáli i v extralize. Ale jsme rádi, že mají vztah k jihočeskému regionu a budějovickému klubu. Teď hrají za Motor a musíme využít jejich služeb.

Přijímáte roli prvoligového favorita?

Tím největším asi budou Karlovy Vary a rádi bychom se k nim připojili. Věřím, že se budeme během sezóny zlepšovat.

Kromě Karlových Varů, které sestoupily z extraligy, je nováčkem Vsetín. V jeho barvách jste jako hráč slavil mistrovské tituly v extralize. Jak se těšíte na Valašsko?

Ve Vsetíně to bude těžké. Divácké zázemí tam je pověstné, bičuje domácí hráče k úžasným výkonům. Do Vsetína jedeme koncem září.

Uvažujete v Budějovicích ještě o doplnění kádru?

Na soupisce a v sestavě máme volné místo pro jednoho útočníka. Sledujete situaci na trhu, ale nespěcháme s tím.

Jaká je nálada v kabině?

Jsme na začátku sezóny. A chvíli bude trvat, že si to sedne. Přijdou těžší zápasy, které tým prověří. Zatím všechny celky prokazují dostatek sil a první klíčové období může přijít v listopadu a prosinci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články