Hlavní obsah

Příliš drahý vtip. Cizinci hrozí za „oběšence" v hledišti dva roky vězení

Vyhrocený šlágr první hokejové ligy mezi Zlínem a Vsetínem, který se odehrál 24. září loňského roku, má dohru. Jeden z fanoušků domácích Beranů zapálil v hledišti látkového panáka oblečeného do vsetínskému dresu, kterého zavěsil na pomyslnou šibenici. Za výtržnictví hrozí čtyřiačtyřicetiletému cizinci dva roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Zlínskému fanouškovi hrozí až dva roky vězení (ilustrační foto)

Článek

Podle dostupných informací se jednalo o občana ze sousedního státu, bližší podrobnosti o výtržníkovi policie neuvedla. Cizinec měl navíc přímo v hledišti zapálit i vlajku a šálu vsetínského klubu.

„Vyhodnocením fotografií a kamerových záznamů z předmětného zápasu, znalostí z prostředí fanouškovské základny a také díky spolupráci s kolegy ze sousedního státu kriminalisté odhalili totožnost muže, který měl tyto výtržnosti na svědomí," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Samotný viník celou situaci vysvětlil tím, že jednal pod vlivem alkoholu. „Cizinec se ke svému jednání přiznal a vyjádřil nad ním lítost. Odůvodnil ho příliš velkou konzumací alkoholu," dodala mluvčí.

Podle informací policie muž dosud nebyl trestán, v případě odsouzení mu tak hrozí až dva roky vězení. Utkání na stadionu Luďka Čajky nakonec vyhrál Vsetín 2:0.

Reklama

Související témata: