Hlavní obsah

Síla týmu se pozná až v kritických momentech, uvažuje kladenský kouč Patera o finiši sezóny

Ústí nad Labem

První cíl splněn, mohou si říkat v hokejovém Kladně. Tým Rytířů celkem hladce postoupil přes celek Ústí nad Labem do semifinále prvoligového play off a chystá se na další sérii. „Těžší zápasy teprve přijdou,“ podotkl trenér Pavel Patera v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Patera.

Článek

Kladno předloni i loni skončilo už ve čtvrtfinále play off. Cítíte zadostiučinění z toho, že jste ve své první trenérské sezóně na střídačce Rytířů mužstvo přivedl už do semifinálové fáze soutěže?

Žádná satisfakce to není, protože naše ambice jsou úplně jiné. Zatím jsme zvládli první krok, další překážky a zkoušky teprve čekají.

Co rozhodlo sérii s Ústím?

Máme daleko širší hráčský kádr, než soupeř. Pro kluky z Ústí to bylo těžké po fyzické stránce. Jsem rád, že jsme čtvrtfinále zvládli ve čtyřech zápasech.

Před sezónou a potom i v jejím průběhu přišli do Kladna útočníci Tenkrát, Tůma a Kloz právě z Ústí, kteří se loni velkou měrou postarali v dresu Slovanu o kladenské vyřazení. Co můžete říct na jejich adresu?

Jsou to velmi dobří hráči. Cením si toho, že jsme byli na přestupovém trhu rychlejší než další kluby a získali jsme je do Kladna. Hodně nám pomáhají, byť přišli jen z první ligy.

V čem je největší síla kladenského týmu?

Když se postoupí ze čtvrtfinále, panuje počáteční euforie. Všichni jsou kamarádi, všechno funguje. Ale pravá tvář se pozná, až přijde krize. Zdaleka nejsme v cíli, chystáme se na semifinále.

Stačil jste při svém vytížení v prvoligovém play off sledovat i vývoj v extralize?

Těžko říci, komu jsem držel palce v posledním kole základní části. V Plzni mám spoustu kamarádů, stejně tak v Olomouci. Extraliga mě zajímá, každý může porazit každého. Ale momentálně mám jiné starosti, než tipovat, kdo se třeba dostane do finále. Jsem hlavně soustředěný na Kladno.

Reklama

Související témata: