Hlavní obsah

Skandál ve Znojmě: To máte na památku, blbečci! řádil majitel klubu a metal slepeckými holemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po pěti zápasech bez plného bodového zisku hokejisté Znojma konečně zabrali, když v Chance lize doma zdolali Třebíč 4:2 a v tabulce druhé nejvyšší soutěže poskočili na dvanácté místo. Přesto se po utkání více než o výsledku mluví o incidentu, k němuž došlo na střídačce domácích a v útrobách stadionu po skončení druhé třetiny a před začátkem té třetí.

Foto: ČTK / Paprskář Pavel, Profimedia.cz

Hokejisté Znojma - archivní foto.

Článek

Že bylo utkání v 50. minutě na zhruba dvě minuty přerušeno kvůli nepokojím v hledišti, byl jen marginální problém v porovnání s tím, k čemu došlo o několik desítek minut předtím.

„Po skončení druhé třetiny došlo na střídačce domácích k incidentu ze strany osoby, která se označila za majitele klubu,“ zanesli do poznámek zápisu o utkání hlavní arbitři duelu Jechoutek s Valentou a čároví Otáhal s Komínkem jméno prezidenta znojemského klubu Pavla Oheru.

Foto: Hokejovyzapis.cz

Zápis o utkání Chance ligy mezi hokejisty Znojma a Třebíče

„Tento muž nejprve slovně napadl hlavního rozhodčího slovy: ´Já tady ten večírek platím, ty buzerante!´“ uvedli rozhodčí.

Tím však celý incident teprve začal. „´Já ti natáhnu, ty pi*o!´ Následně se muž obrátil na druhého hlavního rozhodčího a vyřkl: ´Co čumíš, ty ču*áku!´“ stojí v zápise o utkání.

Vše pak vygradovalo v průběhu přestávky mezi druhou a třetí třetinou, kdy podle sudích Ohera otevřel dveře kabiny rozhodčích a vhodil do ní čtyři slepecké hole…

„Poté tyto hole opřel vedle dveří do šatny rozhodčích s komentářem: ´To máte na památku, vy blbečci!´“ uzavírá čtveřice sudích hodně netradiční pauzu před startem třetího dějství.

Sport.cz dal prostor k vyjádření i znojemskému klubu. „Tohle je na panu majiteli a zatím od něho nemáme žádné informace. Pokud se bude chtít vyjádřit, tak se asi vyjádří,“ prohlásila týmová manažerka klubu Kateřina Oherová.

Po představení do telefonu, pak redaktorovi Sport.cz Ohera odpověděl: „Nezlobte se, k ničemu se nebudu vyjadřovat.“

Nicméně v rozhovoru pro isport.cz uvedl, že v zápise není ani polovina pravdy. „Samozřejmě na mou reakci měl vliv i význam utkání. Derby s Třebíčí je velké, není to Dolní proti Horní. A šatna? Měli ji otevřenou, já jsem v ní vůbec nebyl. Ty hole, které máme vždycky preventivně připravené, mi spadly. Ale ne do kabiny, vedle ní. Do šatny rozhodčích jsem nikdy nevlezl a nikdy to neudělám,“ řekl Ohera.

Znojmo nakonec vyhrálo 4:2, když vítězný gól zaznamenal v 51. minutě Jakub Jenáček. A byla to trefa hodně kuriózní. 24letý obránce z vlastní poloviny nahodil puk na zadní mantinel, kotouč se od plexiskla za brankou odrazil do zad gólmana Jana Mičána a skončil v síti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články