Hlavní obsah

Ústečtí Lvi zlomili odpor nováčka, ale čeká je dlouhá cesta

ÚSTÍ NAD LABEM/PRAHA

Nejlepší tým po základní části Ústečtí Lvi si v úvodním duelu čtvtfinále poradil s Benátkami nad Jizerou hladce 6:1. Skóre zápasu otevřel již v první minutě Marek Hovorka. "Jsem hráč, který chce dát v každém střídání gól a hrát naplno. Vstřelená branka nás patřičně nabudila, takže se nám pak hrálo lépe," nechal se slyšet Hovorka po utkání.

Foto: Stefi/http://www.hcusti.cz

Ústecký útočník Marek Hovorka před gólmanem Benátek nad Jizerou Jiřím Stejskalem

Článek

"Předpokládali jsme, že budou hodně bránit. Snažili se, bylo jasné, že kůži lacino nedají," uvedl pro klubový web Marek Hovorka. "Nakonec jsme jejich odpor zlomili a závěr jsme si bez problémů pohlídali," oddechl si za celý tým slovenský forvard, jenž si ke skórování vytvořil několik dalších příležitostí. "Šancí bylo hodně. Musím je příště prostě proměňovat," doufá.

Ve třetí třetině překonali domácí Benátky třikrát a završili nejvyšší výhru ve čtvrtečních zápasech play-off. "Výsledek 6:1 je krásný," řekl Hovorka. "Zápas jsme začali velmi dobře. Škoda, že jsme poté neproměnili několik šancí, byli jsme trochu nervózní. Potom jsme se rozpohybovali, začali lépe hrát," všiml si čtyřiadvacetiletý útočník.

"Bylo poznat, že jsme dlouho nehráli a jen čtrnáct dní trénovali. Byla tam nerozehranost a utíkaly nám puky," vytknul svým svěřencům asistent ústeckého trenéra Jan Votruba. "První krok bývá vždycky těžký. My jsme ho ale zvládli. Brzký gól byl klíčový, protože kdybychom ho nedali, tak bychom se mohli začít trochu trápit," myslí si Jan Čaloun, jenž nejprve nahrál na branku Janků a v 60. minutě uzavřel skóre zápasu.

Prvoligový nováček již splnil cíl. Soutěž zachránil a čtvrtfinále vyřazovacích bojů je bonus navíc. "Naše mužstvo se nemůže vůbec srovnávat s ústeckým," uvědomuje si lodivod Benátek Vladimír Čermák. "Od listopadu jsme konsolidovali mužstvo, aby se zachránilo. Tento úkol se nám povedl. To, co teď uhrajeme navíc, je jedině dobře," dodal Čermák.

Reklama

Související témata: