Hlavní obsah

Útočníci Boháč a Třetina chtějí pomoci Ústí do extraligy

ÚSTÍ NAD LABEM

Dva hráči s extraligovými zkušenostmi doplnili kádr hokejistů Slovanu Ústí nad Labem pro příští prvoligovou sezónu. Útočníci Daniel Boháč a Miroslav Třetina by měli zkvalitnit ofenzivu týmu, který se jako každoročně netají postupovými ambicemi do nejvyšší soutěže. Oba třicetiletí hokejisté se počátkem tohoto týdne zapojili do letní přípravy v novém klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Boháč (vpravo) připravil Ústí o extraligu, teď bude za klub hrát

Článek

Daniel Boháč přitom ještě v polovině dubna bojoval v dresu Mladé Boleslavi v baráži právě proti Ústí nad Labem. A proslul tím, že ve třetím zápase série na ústeckém ledě dosáhl dvou gólů nohou. A to těsně před koncem třetí třetiny a pak před závěrem prodloužení. A tím rázně nastartoval Boleslav k udržení v extralize. Paradoxně si ji však za tento klub od podzimu nezahraje.

„Na Boleslav vzpomínám v dobrém. Zažil jsem tam čtyři baráže a všechny vítězné. Nějak jsme se ale nedomluvili na dalším angažmá. O případném zájmu z extraligy jsem nic nevěděl. Nyní přišla nabídka z Ústí, byť ze soutěže o stupínek níž. Zázemí je tady na výborné úrovni. To říkám po prvním dnu tréninku s mužstvem,“ svěřil se Boháč pro Sport cz.

Domnívá se, že rozšíření extraligy o Ústí a Chomutov, jak s tím přišly oba tyto kluby, by nebylo špatným krokem. „Sám jsem jako soupeř poznal, že Ústí je kvalitním týmem. Ale bohužel bude hrát jen první ligu. A jediným cílem je postup do extraligy. Věřím, že do mužstva dobře zapadnu. Výhodou pro mě je, že pár ústeckých spoluhráčů znám už z Boleslavi, kde působil Handlovský a vypomáhali tam i Šagát a Pajič,“ dodal zkušený útočník.

Prosadil se ve Slavii

Miroslav Třetina odehrál v minulé sezóně za pražskou Slavii dvaatřicet zápasů v extralize, šestnáct v závěru základní části a stejný počet pak v play-off. „Postoupili jsme z předkola až do semifinále. Tahle pozice outsidera nám docela vyhovovala. Plnili jsme, co po nás trenér Vladimír Růžička chtěl. Vyřadili jsme Karlovy Vary a Liberec a zastavil nás až pozdější mistr z Třince v rozhodujícím sedmém zápase semifinále,“ ohlédl se Třetina.

Až do těchto dní byl ale kmenovým hráčem Havlíčkova Brodu, odkud ve Slavii hostoval. „Snažil jsem se, abych mohl zůstat ve Slavii. Ale nějak to nevyšlo. Z Brodu mi bylo naznačeno, že tamní spolupráce se Slavií končí,“ uvedl útočník.

V Ústí nad Labem ho povede trenér Petr Rosol. „Jako šestiletý kluk jsem chodil u nás v Jihlavě na hokej, když tam válel za Duklu útok Rosol, Kameš, Klíma. Zanechali tam velkou stopu a vyhráli tituly ve federální lize. Jsem rád, že mohu poznat pana Rosola i jako kouče,“ dodal Třetina.

Reklama

Související témata: