Hlavní obsah

V Chomutově mě práce přestala naplňovat, svěřil se trenér Kýhos

CHOMUTOV

Nečekaná trenérská rošáda proběhla v I. hokejové lize. Chomutovský Vladimír Kýhos po vítězství ve 35. kole nad Mostem v neděli oznámil, že u druhého týmu skupiny Západ končí, protože přijal nabídku brněnské Komety.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Chomutov opouští po devíti letech trenér Kýhos. Na archivním snímku hráči Chomutova.

Článek

„Práce v Chomutově, kde jsem prožil devět trenérských let, mě v poslední době přestala naplňovat. Dělá se málo pro postup do extraligy, kdežto Brno má jasné vize a cítím tam výzvu,“ svěřil se Právu Kýhos, jehož odchod hráče i vedení klubu šokoval.

„Nebudeme si tu držet člověka, kterého více než hokej zajímají peníze,“ doplnil šéf klubu Jaroslav Veverka. „Když u nás trenér nechce být, nebudeme mu v odchodu bránit. Ale od Brna požadujeme vysokou finanční kompenzaci,“ sdělil chomutovský manažer Milan Vacke.

Brno prohrálo i třetí lednové utkání, když ho po Čadově rezignaci vedl prozatímní kouč Nadrchal. Kýhosovým nástupcem v Chomutově se stává Martin Pešout, jenž teprve nedávno převzal sousední Kadaň. Tam jeho místo zaujme Milan Kašpárek, současný kouč juniorů v Klášterci, který ale v minulosti vedl v extralize Jindřichův Hradec a Karlovy Vary.

Reklama

Související témata: