Hlavní obsah

Ve Slavii se nežije dobře a nikdo nic neví. Už si připadám jako pitomec, zlobí se kouč

lik,škvSport.cz

Nervozita, podráždění, otázky. To vše nyní pasuje na hokejovou Slavii. Vedení klubu vyhlásilo finanční redukční dietu, má dojít k rozprodeji hráčů. K tomu v pondělí ráno skončil sportovní manažer klubu Luděk Bukač, který tak předešel odpolednímu vyhazovu ze strany majitele Vladimíra Pittera. Hráči ani trenér Milan Razým nevědí, co se stane v dalších hodinách s klubem, který chtěl ještě před pár dny bojovat o extraligu. A kdo za něj bude vůbec hrát.

Jaká je situace v hokejové Slavii?Video: Sport.cz

 
Článek

V pondělí dopoledne se na tréninku schází dvě pětky prvního týmu, zbytek hráčů je stále ve stavu nemocných. Mluvčí klubu Jakub Mezlík hned hlásí, že nejsou nové informace, přesto si bere otázky a jde telefonovat s majitelem. Před kameru přichází už v saku s odznáčkem klubu.

Hráči trénují hodinu na ledě, zda budou ve středu hrát v Českých Budějovicích nevědí a trenér těžce nese současnou situaci. Klub, který ještě před pár lety patřil mezi českou extraligovou špičku, se propadá. Za hráče promlouvá útočník Michal Dragoun, který také neví, čeká. Stejně tak mluvčí klubu, který na většinu otázek odpovídá. „Bude se řešit v nejbližších chvílích."

K tomu bývalý sportovní manažer Bukač vysvětluje svoji výpověď. Za pár minut se ústy mluvčího dozvídáme, že syn legendárního hokejového kouče vlastně jen předběhl majitele, který ho chtěl při následné schůzce stejně zbavit funkce. On prý nezvládl situaci. A Razým? "Už si připadám jako pitomec, abych se každý den ptal, kdo přijde na trénink," říká trenér, který se vyjádřil i k výplatám.

Jak vypadaly dvě hodiny na stadiónu, který je prvoligový? Zatím...

Reklama

Související témata: