Hlavní obsah

Vsetín má problém, nemá kde hrát baráž. Předčasné úvahy, zní z klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Vsetína by na rozdíl od svého blízkého rivala ze Zlína měli po případném triumfu ve finále první ligy a postupu do baráže o nejvyšší soutěž zřejmě značný problém. Barážová série totiž spadá pod extraligu a vsetínský zimní stadion Na Lapači, na němž Valaši v minulosti oslavili šest mistrovských titulů, nesplňuje několik podmínek nutných pro pořádání zápasů v elitní soutěži.

Foto: VHK ROBE Vsetín

Vsetínský zimní stadion Na Lapači v současné době nesplňuje podmínky pro extraligu.

Článek

Hlavním problémem jsou zastaralé neodpružené mantinely a nedostatečná kapacita míst na sezení, jichž musí být minimálně 3500. A protože podle vyjádření ředitele Asociace profesionálních klubů Martina Loukoty je licenční řád v tomto směru naprosto striktní, museli by vsetínští hokejisté odehrát takřka jistě domácí barážové duely s Jágrovým Kladnem v azylu.

„Pořád věříme, že by nám byla umožněna výjimka,“ uvedl pro Sport.cz vsetínský sportovní manažer Radim Tesařík. Připustil ale, že vedení klubu pracuje i na druhé variantě. „Nechceme ovšem nic urazit. Vždyť stav finále se Zlínem je po úvodních dvou zápasech nerozhodný 1:1. A vyhrát sérii bude nesmírně těžké,“ uvědomuje si.

Pokud by se ale Vsetínští museli poohlížet po azylu, nejschůdnější variantou z hlediska vzdálenosti by byla jednoznačně zlínská aréna. Jenže ta kvůli dlouhodobé a mnohdy hodně vyostřené vzájemné rivalitě obou klubů nepřichází v úvahu. Podle Tesaříka nejedná Vsetín ani s Olomoucí.

V úvahu by tak přicházely zimní stadiony v Třinci, Vítkovicích či Porubě. Vsetín by tak ale přišel z velké části o parádní diváckou kulisu, jaká zápasy Na Lapači pravidelně provází. „Byla by to z našeho pohledu značná sportovní i ekonomická komplikace. Výjimka by pro nás byla samozřejmě nejlepší. Dokud ovšem v baráži nejsme, jsou to předčasné úvahy,“ říká Tesařík.

Pokud by ale hokejisté Vsetína první ligu vyhráli a poté postoupili i přes Kladno do extraligy, veškeré podmínky pro nejvyšší soutěž by zřejmě před příští sezonou byli schopni splnit. Díky zhruba šestimilionové finanční injekci od města totiž přes léto proběhnou na stadionu potřebné úpravy, které by to umožnily.

Nyní se ale Vsetínští soustředí na pokračování finále první ligy. Třetí a čtvrtý zápas série se uskuteční na zlínském stadionu Luďka Čajky v sobotu a v neděli od 17.30 h. Už teď je jisté, že se bude ve stejném čase hrát v úterý i pátý duel ve Vsetíně. Případná další dvě utkání by byla na pořadu příští týden ve čtvrtek a v sobotu.

Baráž na čtyři výhry poté začne dvojzápasem na ledě posledního mužstva extraligy v Kladně 17. a 18. dubna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.