Hlavní obsah

Vsetínský gólman se zapsal do historie! Vstřelil parádní gól

Havířov/Praha

Branka, která znamenala už jen pojištění vítězství, ale na kvalitě jí to rozhodně neubírá. Gólman Vsetína Jakub Málek se v zápase s Havířovem senzačně zapsal mezi střelce, když se parádně trefil přes celé kluziště do odkryté klece. Branka mu byla připsána jako teprve druhému gólmanovi v historii české druhé nejvyšší soutěže.

Foto: @vhk.vsetin , Facebook

Jakub Málek (vpravo) v kabině Vsetína převzal klobouk pro nejlepšího hráče utkání.

Článek

Devatenáctiletý gólman je v hledáčku Ďáblů z New Jersey, kteří si ho ze sté pozice vybrali v letošním draftu. V zápase s Havířovem předvedl Málek několik parádních zákroků a svůj výkon podtrhl zlatou tečkou v podobě gólové střely přes celé hřiště.

Stal se prvním hráčem v historii Chance ligy, který dal gól ze střely na branku. V sezoně 2010/11 byla vlastní branka Vrchlabí připsána Dominiku Furchovi, který se však jen jako poslední hráč Berouna dotkl puku.

Vsetín zvítězil na ledě Havířova 4:1 a aktuálně figuruje na třetím místě v tabulce. Havířov se krčí na předposlední pozici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.