Hlavní obsah

Český útočník vstřelil svůj první hattrick v zámoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na farmě září a v noci si připsal vůbec první hattrick v AHL. Devatenáctiletý český útočník Jiří Kulich pomohl Rochesteru k vítězství nad Lavalem 5:4 v prodloužení třemi góly. Druhý zápas v řadě se navíc postaral o rozhodující trefu zápasu.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Kulich v dresu Rochesteru Americans.

Článek

Kulicha start letošní sezony zastihl ve skvělé formě. Po řádění na ledě Lavalu (farmářský celek Montrealu) má talent Buffala na kontě 6 bodů (4+2) ve třech zápasech.

V noci na čtvrtek zaznamenal karlovarský odchovanec svůj první hattrick v AHL. Každá ze tří Kulichových tref byla odlišná. Při té první zhodnotil český útočník přečíslení dvou na jednoho, u druhé trefy využil přesilovou hru pět na tři a v prodloužení využil špatného bránění obrany Lavalu a odražený kotouč poslal z mezikruží do branky.

Už loni byl Kulich s 24 góly nejlepším střelcem Rochesteru. Po nováčkovském kempu se hovořilo o tom, že by mohl dostat šanci v hlavním týmu Buffala. To se zatím nestalo, ale na farmě si svými výkony o příležitost říká. Sportovní server The Athletic ho před sezonou zařadil do pětice nejlepších mladíků nehrajících NHL. „Hezky se to poslouchá, ale bylo by lepší být v žebříčku NHL,“ odvětil tehdy.

Ve stejném utkání padl i jeden velmi kuriozní gól. Ve 14. minutě za stavu 3:0 hrál Rochester přesilovku, přičemž během ní sudí signalizoval další vyloučení Lavalu. Hosté tak odvolali svého brankáře, jenže během power play útočník Rochesteru Filip Cederqvist nešťastně napálil puk, který se odrazil od brankové konstrukce a pak přes celé hřiště dojel do opuštěné branky. A jelikož posledním, kdo se z domácích dotkl puku, byl brankář Strauss Mann, připsali trefu jemu.

Reklama

Související témata: