Hlavní obsah

Výsledek hře neodpovídá, říká gólmanka Škodová po debaklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden rekord ženskou hokejovou reprezentaci rozjásal, druhé maximum chce rychle hodit za hlavu. Druhý zápas českého týmu na domácím Turnaji pěti v Liberci proti Finkám sledovalo nejvíce fanoušků v tuzemské historii na hokejovém zápase žen! V parádní atmosféře však Češky prohrály nejvyšším rozdílem v této sezoně v Euro Hockey Tour 1:6.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Česká brankářka Klára Peslarová čelí šanci Emilie Vesy z Finska

Článek

Před dvanácti lety dorazilo v Přerově na juniorské reprezentantky proti Finsku 3250 diváků a od té doby šlo o rekordní návštěvu v tuzemsku na hokejovém utkání žen. Až do pátečního večera, kdy v Liberci utkání se Suomi v rámci Euro Hockey Tour sledovalo 3313 fanoušků. Včetně populárního, údajně jediného profesionálního fanouška na světě Camerona Hughese.

„Neuvěřitelné! Tu energii jsme od fanoušků cítily. A zůstali s námi i přes to nepříznivé skóre, čehož si velmi ceníme,“ poděkovala fanouškům kanadská trenérka českého výběru Carla MacLeodová.

„Málo lidí si to uvědomuje, ale je to strašný pokrok a velký úspěch pro český ženský hokej. Za takové publikum jsme strašně moc rády. Nikdo neodešel, troufnu si říct, že je to bavilo a fandili nám do konce. Klobouk dolů před nimi. Moc jim děkujeme,“ vzkázala gólmanka Blanka Škodová.

Zápas s Finkami, jedinými přemožitelkami českého výběru v této sezoně Euro Hockey Tour, sice začala jen na střídačce, ale do branky musela už v páté minutě, když se při jednom ze zákroků zranila jednička Klára Peslarová.

„Člověk to nečeká, ale tohle je naše role. Do každého zápasu jdeme s tím, že se může cokoliv stát. Člověk se s tím popere a pak už to jde normálně. Bylo těžší se do utkání dostat, protože jsme je tlačily a řekla bych, že jsme byly znatelně lepší, ale ony měly štěstí. Proměnily šance, z jakých by za normálních okolností góly nepadly. Ale i takové zápasy jsou,“ zhodnotila Škodová.

Konečnému skóre velkou váhu nepřikládá. „Hře opravdu neodpovídá. Byly jsme určitě lepším týmem, přehrávaly jsme je a ve hře pět na pět jsme byly lepší. I přesilovky jsme měly dobré, jenom jsme bohužel nemohly zakončit. Nejsme z toho ani skleslé, víme, jakou kvalitu máme a jdeme dál,“ poznamenala Škodová.

Nakolik hráčky vzhledem k rekordní návštěvě mrzí vysoká prohra? „Je to sport, lidi chápou, že jde o hokej a kdo na zápas koukal, viděl, že jsme měly tlak, že se hrálo nahoru dolů, bohužel nám to tam nepadlo. Návštěva byla super. Jsme strašně rády, že lidi přišli a těšíme se na zítra. Doufáme, že zase přijdou,“ uzavřela útočnice Denisa Křížová.

V sobotu české hráčky čeká Švýcarsko a turnaj uzavřou v neděli proti Švédkám.

Reklama

  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.