Hlavní obsah

Hokejisté Finska v Moskvě zdolali Kanadu 4:1, dva góly dal Karjalainen

Moskva

Hokejisté Finska porazili na Channel One Cupu v Moskvě Kanadu 4:1 a i podruhé na turnaji uspěli. Svěřenci trenéra Jukky Jalonena navázali na čtvrteční výhru z Prahy nad českou reprezentací 3:2 po samostatných nájezdech, dvěma góly k tomu přispěl útočník Jere Karjalainen. Kanada prohrála druhý ze tří duelů.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Finsko porazilo Kanadu na Channel One Cupu 4:1.

Článek

Finové se ujali vedení už po 32 sekundách, kdy nahození Valtteriho Kemiläinena tečoval za Justina Poggeho Karjalainen. V 5. minutě se útočník Dinama Riga prosadil znovu. Dvě sekundy po skončení přesilovky po vyloučení Corbana Knighta opět tečí usměrnil do branky Kemiläinenův pokus.

Snížit mohl Adam Tambellini a na druhé straně měl možnost v přesilovce Juuso Pärssinen, před první pauzou Poggeho nepřekonal ani Markus Granlund. Kanaďané překonali gólmana Christiana Heljanka v polovině utkání, kdy se z pravého kruhu trefil Landon Ferraro. Další šanci měl v 35. minutě, ale z úniku neuspěl.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Finsko si po skalpu Kanady na Channel One Cupu drží neporazitelnost.

V úvodu závěrečné třetiny měl možnost v přesilovce Eric Fehr. V čase 48:19 se prosadili naopak Finové a Markus Granlund při sólovém nájezdu prostřelil Poggeho mezi betony. Výsledek ještě dovršil 140 sekund před koncem při power play Kanady do prázdné branky Markus Nenonen.

Reklama

Související témata: