Hlavní obsah

Hokejisté Švédska porazili na Švýcarských hrách v Curychu Finy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Švédska porazili na Švýcarských hrách v severském derby Finsko 3:2 a i po druhém vystoupení v Curychu zůstali stoprocentní. V neděli bude výběr Tre kronor hrát proti českému týmu, který dnes od 18 hodin vyzve domácí Švýcary, o turnajové prvenství. Finové naproti tomu ještě nebodovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Finové začali stejně jako na úvod turnaje v Praze proti českému výběru dobře a šli do vedení - po 77 sekundách se prosadil Ohtamaa. Vyrovnat mohl Elvenes, ale gólman Lehtinen byl proti. Na druhé straně mohli Finové zvýšit náskok, jenže Lammiko byl neúspěšný. Když se v závěru třetiny hrálo ve čtyřech na obou stranách, využil prostor na ledě Wingerli a necelou půlminutu před přestávkou vyrovnal.

De la Rose navíc ve 26. minutě poslal Švédy do vedení, poté co proměnil samostatný únik, do kterého ho vyslal chytře Strömwall. A právě Strömwall pak ve 37. minutě navýšil vedení švédského výběru. Díky své rychlosti se dostal za obranu Finů a bekhendovým pokusem překonal se štěstím Lehtinena. Do druhé pauzy už pak Finové přes zvýšenou aktivitu odpovědět nedokázali.

Nakonec se jim to podařilo ve třetím dějství. V jeho polovině přečkali obrovskou možnost Sörensena, jemuž sebral radost dobrým zákrokem Lehtinen, v 55. minutě vykřesal naději na další obrat Pajuniemi, ten už se ale nekonal. Švédové v závěru ustáli i hru Finska bez brankáře a v celkovém účtování Euro Hockey Tour se dotáhli na vedoucí Čechy.

Reklama

  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko