Hlavní obsah

Krejčí bere přesilovky na sebe. Přistoupili jsme k nim trošku profesorsky, litoval Pešán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté po nezdaru s Finy sami cítili, že vydolovaný bod porážce 2:3 po nájezdech byl asi maximem, čeho mohli doma na úvod druhého dílu evropské tour proti strojově přesnému soupeři dosáhnout. Něco podstatného jejich hře chybělo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Filip Pešán a asistent Jaroslav Špaček během utkání s Finy.

Článek

„Těžko říct, jestli jsme si zasloužili víc. Něco podstatného pro vítězství chybělo, hlavně jsme málo hráli s pukem a měli problém s koncovkou," říkal Lukáš Sedlák, vyhlášený jako nejlepší hráč národního týmu. „V naší hře bohužel byla okénka, která Finové potrestali. Navíc jim skvěle zachytal Säteri," tvrdil Milan Gulaš, jehož střílené nahození sražené 11 vteřin před koncem Manninenem do vlastní sítě dovedlo zápas alespoň k nastavení.

Vítěze určily až nájezdy, v nichž vybouchli elitní čeští střelci. „Mrzí mě, že se neprosadili právě ti nejzkušenější kluci. Vsadil jsem na ně, jenže si s tím neporadili," říkal trenér Filip Pešán. Zklamání bylo znát na všech, včetně něj. „Soupeř nám dal lekci z produktivity. Asi rozhodlo, jak jsme přistoupili trošku profesorsky k přesilovkám," uvažoval.

„Měli jsme na konci první třetiny dlouhou přesilovku pět na tři, pak i čtyři na tři v prodloužení, v tomto úseku hry jsme měli rozhodnout. Bohužel se tak nestalo, přišlo mi, že všichni jen čekali, co Krejča vymyslí. „Když vystřelil, šlo to těsně vedle víka a jeho krosové přihrávky na Gulyho několikrát Finové vypíchli," zlobil se kouč.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva český reprezentant Michael Frolík, Markus Nurmi z Finska

„Přesilovky beru na sebe, chtěl jsem v nich pomoct týmu trošičku víc. Někdy to tam padne, někdy ne, ale dneska se mě z toho zmocňovala až frustrace. Představoval jsem si ten návrat do nároďáku po třech a půl letech jinak," vyprávěl centr David Krejčí, jehož účast na druhém dílu evropské tour se omezila jen na pražský zápas.

„Snad od prvního střídání mě kotouč nějak skákal přes hokejku, to ale není kritika ledu. I při tom nájezdu jsem s pukem až moc kvedlal. Pak už mi nezbylo než hledat nějakou skulinku, zkusil jsem střílet mezi nohy, ale gólman to rychle zavřel," přiblížil Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Šimon Hrubec inkasuje gól během utkání s Finskem.

Gulaše mrzela porážka po nájezdech, ale po covidovém martyriu ve dnech před zápasem byl rád, že je zpátky s mužstvem a mohl hrát. „Moc se mi ulevilo, že se ten můj první covidový test prokázal jako mylný a že to pro mě dopadlo dobře. Už všechny ty svoje patálie s reprezentací musím brát s úsměvem, jinak bych zešílel," líčil.

Reklama