Hlavní obsah

Reprezentace nejvyšší prioritou! Poulíček nemohl pro ženu na letiště

Dres národního týmu oblékne ve čtvrtek večer úplně poprvé. „Byl jsem dodatečnou pozvánkou na Karjalu mile překvapen. Pro mě je to opravdu velký moment kariéry,“ uvedl 29letý pardubický útočník Patrik Poulíček, jenž neměl s reprezentací žádnou zkušenost ani z mládežnických kategorií.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Patrik Poulíček se raduje z branky.

Článek

„Můj hokejový vývoj byl asi trochu pomalejší. Nevyskočil jsem hned, ještě před pěti lety jsem hrál první ligu za Ústí. Herně i lidsky jsem zmoudřel až v Dynamu a letos mi určitě pomohlo, jak se nám daří, a že vedeme tabulku," řekl rodák z Havlíčkova Brodu, jemuž se plní dávný dětský sen. „Něco za tu premiérovou nominaci padne do klubové kasy, ale rád zaplatím," prozradil.

Dokonce musel vysvětlit manželce, že ji při návratu z dovolené nepřijede vyzvednout na letiště, protože musí do Budějovic na akci národního týmu.

„Žena měla pochopení, v hokejové kariéře mě absolutně podporuje. Ani jsem se nestačil nikoho moc vyptat, jak to v reprezentaci chodí, jak se všechno seběhlo rychle. Do kabiny jsem vstupoval dost nervózní a plný respektu vůči takovým hráčům jako je třeba mistr světa Roman Červenka. Kluci mě ale přijali skvěle, moc si vážím té šance," usmál se Poulíček.

Reklama