Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 1:0Sborná vyhrála i druhý zápas domácího turnaje

Hokejisté Ruska porazili na domácím Channel One Cupu v Moskvě Švédsko 1:0 a vyhráli i druhý zápas na turnaji. Jedinou branku vstřelil ve 48. minutě obránce Vjačeslav Vojnov a čisté konto udržel gólman Ivan Fedotov. Švédové, kteří bez ztráty bodu ovládli listopadový turnaj Karjala, si připsali první ztrátu v sérii Euro Hockey Tour v sezoně.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Ruský brankář Ivan Fedotov zasahuje před Emilem Pettersonem ze Švédska.

Článek

Domácí Rusko, které už ve středu sehrálo úvodní duel s Kanadou a vyhrálo 4:3, se už po půlminutě dočkalo přesilové hry po faulu Oscara Engsunda, ale Švédové se ubránili. Stejně tak odolala sborná při trestu Sergeje Plotnikova. Největší šanci úvodního dějství měl ve 14. minutě po Plotnikovově přihrávce Semjon Čisťakov.

Na začátku druhé části se dostal sám před Ivana Fedotova Emil Pettersson, ale puk mu utekl. Na druhé straně zakončil přečíslení Ivan Morozov, ale stav zůstával bezbrankový stejně jako po pokusech Oscara Lindberga a Malteho Strömwalla.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Gólová radost ruských hokejistů.

V úvodu závěrečného dějství si Fedotov poradil s pokusem Antona Wedina a v čase 47:55 se radovali domácí. Kotouč se po akci Nikity Guseva odrazil k Vojnovovi, který jej u pravé tyče poslal za ležícího Magnuse Hellberga. Zvýšit mohl Vladimir Tkačov. Vyrovnat se nepodařilo Jacobu de la Rosemu a stav se nezměnil ani při závěrečné power play Švédů.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - Švédsko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 48. Vojnov (Gusev, V. A. Tkačov). Hlavní rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Gofman (Rus.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 6726.
Rusko: Fedotov - Čisťakov, N. Něstěrov, Vojnov, Nikišin, Jelesin, Jakovlev, Šaripzjanov - K. Marčenko, Šipačov, Čibisov - Gusev, Morozov, V. A. Tkačov - Tolčinskij, Karnauchov, Semjonov - Gricjuk, Galimov, Plotnikov - Kajumov. Trenér: Alexej Žamnov.
Švédsko: Hellberg - Pudas, Pilut, L. Bengtsson, Almqvist, Hultström, Engsund - E. Pettersson, L. Johansson, Lindberg - E. Larsson, De la Rose, Rydahl - Strömwall, Holmberg, Nygard - Timashov, F. Olofsson, Wedin. Trenér: Johan Garpenlöv.

Reklama

Související témata: