Hlavní obsah

Únorové Švédské hokejové hry bude hostit Malmö

Stockholm

Švédské hokejové hry se budou konat v Malmö. Třetí díl série Euro Hockey Tour, který se bude hrát pod oficiálním názvem Beijer Hockey Games, je na programu od 11. do 14. února. Stejně jako listopadový turnaj Karjala v Helsinkách a prosincový Channel One Cup v Moskvě se bude kvůli koronavirové pandemii konat v uzavřené bublině.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Ruský hokejista Andrej Kuzmenko překonává na turnaji Channel One Cup českého brankáře Romana Willa. Ilustrační foto.

Článek

"Bylo potřeba při plánování Beijer Hockey Games brát v potaz spoustu faktorů. Letos se musí navíc hrát v bublině se všemi bezpečnostními opatřeními pro všechny čtyři týmy. To nám umožní turnaj v Malmö tamní aréna, která je na vysoké mezinárodní úrovni," řekl marketingový manažer Švédské hokejové asociace Jesper Björck.

Do Malmö se vrací Švédské hry po osmi letech. Od té doby se s výjimkou roku 2017, kdy se hrálo v Göteborgu, konaly se Stockholmu. Před třemi roky se vedle švédské metropole část turnaje konala i v nedalekém Södertälje.

Po dvou turnajích vedou tabulku Euro Hockey Tour se 16 body z šesti zápasů Rusové. Druzí Češi na ně ztrácejí sedm bodů. Třetí Finové získali šest a poslední Švédové pět bodů. Závěrečný turnaj bude od 13. do 16. května hostit Česko.

Reklama

Související témata: