Hlavní obsah

V nominaci Švédska na Švédské hry jsou nově Enroth, Alsing a Granberg

Brankář Linus Söderström ze Skelleftey i obránci Oscar Fantenberg z Linköpingu a Anton Lindholm z Leksandu vypadli ze zdravotních důvodů z kádru hokejistů Švédska na Švédské hry v Curychu a Malmö. Nahradili je gólman Jhonas Enroth z Örebra a beci Olle Alsing z Leksandu a Petter Granberg ze Skelleftey.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Horký před švédským brankářem Marcusem Högbergem. Ilustrační foto

Článek

Enroth a Granberg jsou mistry světa z roku 2013 ze Stockholmu. Kouč Sam Hallam tak má v kádru celkem šest hráčů, kteří mají ve sbírce zlaté medaile ze světových šampionátů.

Dvě získal útočník Oscar Lindberg z Bernu, který nechyběl také na domácím šampionátu před deseti lety a v roce 2017 se podílel na triumfu v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Tam byli spolu ním také útočníci Joakim Nordström z Davosu a Carl Klingberg z Zugu. V roce 2018 získal nejcennější kov v Kodani útočník Jacob de la Rose z Fribourgu.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek v 19:00 proti české reprezentaci. O dva dny později nastoupí proti Švýcarsku a v neděli je čeká severské derby s Finskem. Tabulce Euro Hockey Tour po dvou turnajích Švédsko vládne s 12 body a má náskok dvou bodů před druhým Českem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články