Hlavní obsah

Vůjtka nejvíc zklamal špatný začátek: Věcí k poučení máme hodně

Örnsköldsvik

V očích se mu zračilo zklamání. Premiéra Vladimíra Vůjtka na střídačce hokejové reprezentace dopadla ve švédském Örnsköldsviku neslavně. Česko na úvod turnaje Karjala nestačilo na domácí Tre Kronor (2:6) a ve hře bylo plno chyb.

Foto: Aleš Krecl

Zklamaný kouč Vladmír Vůjtek při své premiéře na střídačce hokejového národního týmu na turnaji Karjala v Örnsköldsviku během duelu proti Švédsku.

Článek
Fotogalerie

Jaký pocit máte z premiéry?

Porážka 2:6 je krajně nepříjemná. Špatně jsme začali, z toho se odvíjel celý zápas.

Byly zničující dvě využité přesilovky Švédů v rozpětí 38 vteřin?

Stalo se na úvod přesně to, co jsme nechtěli. Upozorňovali jsme hráče, že nesmí faulovat, abychom nešli do oslabení. Jenže na ledě to vypadalo jinak, dvě vyloučení a dva góly v naší síti. Zklamalo mě, jak rychle nám tam napadaly.

Vypadalo to, že jste těžko nacházel způsob, jak mužstvo probrat...

Od druhé třetiny přišlo herní zlepšení, zlepšili jsme pohyb, jenže góly dávali Švédové. Bylo chybou, že jsme jen čekali, co s námi udělají. Zejména rozdíl v koncovce byl zřejmý, my jsme hráli chaoticky a chodili nám pak do otevřené obrany.

Tušil jste, že ten rozdíl v herním projevu bude tak výrazný?

Byla tam spousta nedostatků, zbytečné ztráty puku při rozehrávce, nebyli jsme prostě tak hokejoví jako Švédové. Ukázaly to hlavně přesilovky, v nichž jsme nesmyslně předržovali puk, zatímco Švédové si to rychle strkali a využili každou příležitost ke střele.

Věříte v divadelní tradici, že po rozpačité premiéře přicházejí lepší reprízy?

Musím doufat. Každý zápas je jiný. V pátek letíme do Helsinek, tam hrajeme s Finy a Rusy a musíme být daleko soustředěnější na začátku a nenechat si to takhle ujet. Těch věcí k poučení je z toho prvního zápasu hodně.

Navíc se vám během čtvrtka zranili dva útočníci, to je další komplikace...

Přibyl si už z rozbruslení odnesl svalové zranění, takže nemohl nastoupit a podle doktora na turnaji úplně skončil. Kvapil během utkání odstoupil s bolavým kolenem a taky se bojím, jak to bude s jeho možným pokračováním.

Reklama

Související témata: