Hlavní obsah

Naše mužstvo vypadá kvalitně, říká brankář Schwarz o posíleném kádru Liberce

Josef PešoutSport.czPrávo

Liberecký brankář Marek Schwarz byl vyhlášen první hvězdou zápasu mezi hokejisty Liberce a Pardubic v závěrečném kole European Trophy. I svými zákroky pomohl Bílým Tygrům k zisku tří bodů, když Severočeši otočili skóre ze stavu 1:2 na 3:2 dvěma góly v samotném závěru třetí třetiny. „Naše mužstvo vypadá kvalitně,“ míní Schwarz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Marek Schwarz.

Článek

„Bylo to drama až do konce. Po celé utkání jsme hráli dobře, měli jsme hodně střel, kdežto hosté jen několik nájezdů. Nechtělo nám to do soupeřovy branky dlouho spadnout, naštěstí jsme herní převahu vyjádřili aspoň na poslední chvíli. Takže paráda," líčil zkušený gólman. A jak prožíval z branky povedený obrat? „Chystal jsem se na střídačku, abychom zkusili  power-play. Byl jsem připravený vyjet, ale akorát jsme vyrovnali a pak dali i vítězný gól. Sešlo se to dobře," usmíval se Schwarz.

A pochvaloval si liberecké účinkování v European Trophy. „Zápasy mají kvalitu. Není to jako dříve, když přáteláky se hrály na pohodičku. Teď člověk musí makat. Tenhle mezinárodní turnaj je super akcí na rozehrání před extraligou," tvrdil brankář, který se už těší na páteční liberecký start v Třinci.

„Už se to blíží. I když nás čeká hned na úvod dlouhá štreka, jsem rád, že to vypukne. Doufám, že do Třince pojedeme už den předem. Do ligy vlítneme rovnýma nohama. Možná je lepší, že máme nabitý začátek s duely v Třinci a doma s mistrem z Plzně, než jít na relativně méně zvučnějšího soupeře, i když vybírat si moc nejde. Extraliga bude asi vyrovnaná. Očekávání jsou velká," naznačil Schwarz, že v Liberci se chtějí rehabilitovat za loňskou sezónu.

„Tomu odpovídá i posílení kádru. Máme sedm nových hráčů a mužstvo po přípravě vypadá hodně kvalitně. Ještě to potřebujeme dokázat i na extraligovém ledě," dodal Schwarz.

I liberečtí příznivci jsou zvědaví, jak si kromě dosavadních opor Nedvěda, Pospíšila, Bulíka, Výtiska a dalších povedou noví útočníci Vampola z Plzně, Bartek z Pardubic, Valský a Jass z Kladna, obránci Hunkes ze Lva Praha a T. Voráček z Vítkovic a brankář Melicherčík ze Sparty.

Reklama

Související témata: